Rimac

Rimac toont eerste beelden opvolger Concept One

De Kroatische start-up in elektrische auto’s Rimac was lange tijd het voorbeeld voor fabrikanten van elektrische hypercars. Inmiddels heeft een flink aantal van deze supersnelle auto’s het levenslicht gezien. Om die reden komt Rimac nu dan ook met een nieuw model. Daarvan heeft het inmiddels de eerste beelden getoond aan het grote publiek.

Opvolger

Rimac staat vooral bekend om de Concept One. De auto gold lange tijd als het beste wat er mogelijk was op het gebied van hypercars. Met de aankondiging van Tesla om de Roadster nieuw leven in te blazen is er echter een nieuwe strijd op dit toneel losgebarsten. Rimac blijkt echter zijn antwoord al klaar te hebben. Het heeft een auto ontwikkeld die in maart in Geneve gepresenteerd zal gaan worden.

Opvallende ontwikkeling

Dat het bedrijf toch weer met een nieuwe superauto komt is opvallend. Na de ontwikkeling van de Concept One besloot Rimac zich vooral te gaan richten op zijn rol als leverancier voor andere fabrikanten. Het ontwikkelde slechts nog de onderdelen voor de supersnelle auto’s. Zo ontwikkelde het batterijen voor bijvoorbeeld Koenigsegg en voor de nieuwe Aston Martin die binnenkort op de markt komt. Dit businessmodel is echter zo succesvol gebleken, dat er ruimte ontstond om opnieuw aan een auto te gaan werken. Dit was mede ook te danken aan het aantrekken van een Chinese investeerder.

Gamechanger

Bij het aankondigen van de auto, op het eigen Twitteraccount van de fabrikant, werd gesproken over een gamechanger. Sommige deskundigen verwachten dan ook dat de auto dermate vol met nieuwe technologie en andere snufjes zit, dat het weleens om een auto met een waarde van meer dan een miljoen kan gaan. Ook over de prestaties wordt al flink gespeculeerd. Zo verwacht men dat de auto in twee seconden naar de honderd kilometer per uur moet kunnen optrekken. Dit is gelijk aan de mogelijkheden die Tesla van zijn nieuwe Roadster belooft.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *