Wie met een elektrische auto naar het buitenland reist, bijvoorbeeld voor werktrip of een vakantie, krijgt mogelijk te maken met milieuzones. In steeds meer Europese steden gelden namelijk regels om luchtvervuiling te beperken. Elektrische auto’s zijn vrijwel overal welkom, maar je moet vaak wél iets regelen. Wij zetten voor de meeste bezochte vakantielanden wat informatie op een rij! Let op: …
Informatie
-
Stilte op de weg: wat doet een elektrische auto met onze geluidservaring?
door Emiel Buteijndoor Emiel ButeijnWie nog nooit in een elektrische auto heeft gereden, merkt het meteen bij de eerste rit: het is opvallend stil tijdens het rijden. Geen ronkende motor en geen trillende motorkap. Enkel en alleen het geluid van de rollende banden op het asfalt. Het feit dat elektrische auto’s zo stil zijn, wordt vaak genoemd als een van de grootste voordelen van …
-
Een elektrische auto kopen is een grote financiële beslissing. Gelukkig zijn er meerdere wegen die leiden naar Rome: kopen, lenen, private lease of financial lease. Maar wat zijn de verschillen tussen die mogelijkheden? En wat past het best bij jouw situatie? Hieronder lees je de voor- en nadelen van elke optie. Zelf kopen: maximale vrijheid, grote uitgave Wie een auto …
-
Ben je net begonnen met je onderneming en heb je vervoer nodig? Dan is een elektrische auto leasen misschien wel een aantrekkelijke optie. Maar hoe werkt het als je nog geen jaarcijfers hebt? En welke leasevorm past het beste bij jouw situatie? We leggen uit wat er mogelijk is. Kun je een elektrische auto leasen zonder jaarcijfers? Ja, dat kan …
-
Leasen betekent rijden zonder grote investering vooraf. Maar hoe zit het met (de kosten van) onderhoud van je elektrische leaseauto? Moet je dat zelf regelen en betalen, of is onderhoud inbegrepen in de maandelijkse kosten? We leggen het uit. Leasen is niet altijd hetzelfde Wat je zelf moet regelen, hangt af van de leasevorm die je kiest. Er zijn verschillende …
-
Zakelijk een elektrische auto rijden, waar moet je op letten bij het uitkiezen van de auto?
door Emiel Buteijndoor Emiel ButeijnElektrisch rijden is populair, helemaal onder zakelijke rijders. Het aanbod aan elektrische auto’s groeit snel en er is steeds meer mogelijk. Maar hoe kies je de juiste auto in een markt die zo snel verandert? We vertellen waar je op moet letten als je een elektrische (lease)auto overweegt. Wat mag de auto kosten? Begin met je budget. Wat kun én …
-
Rijden met een elektrische auto vraagt om extra planning. Je dient na te denken over je route, de actieradius én waar je kunt laden. Vooral in de stad kan laden lastig zijn: laadplekken op straat zijn vaak bezet, moeilijk te vinden of duur. Een parkeergarage met laadpunten is dan een goede oplossing. Door van tevoren een parkeergarage uit te zoeken …
Elektrische auto operational of financial leasen: wat zijn de verschillen?
Hoewel neiuwe elektrische auto’s langzaamaan iets goedkoper worden, is er eentje kopen en in een keer afbetalen niet voor veel mensen weggelegd. Veel mensen kiezen daarom voor lease. Maar dan komt de volgende vraag: kies je voor operational lease of voor financial lease? Beide opties hebben voordelen. Wij zetten de verschillen op een rij. Wat is het verschil? Operational lease: …
Wil je met je elektrische auto ook je fiets meenemen? Dan heb je een fietsendrager nodig die past bij jouw auto én je fiets. Echter, niet elke fietsendrager past op iedere elektrische auto. We leggen uit wat je moet weten! Mag er een fietsendrager op jouw auto? Fietsendragers zijn er in allerlei soorten maten. Er zijn drie veelgebruikte soorten dragers: …
Efficiënt omgaan met een elektrische bestelbus, hoe doe je dat?
Elektrische bestelbussen worden steeds meer ingezet, zeker nu gemeentes steeds meer zero-emissiezones instellen. Echter, wie erop overstapt, moet anders omgaan met routes, laden en gebruik. Met de juiste aanpak kun je tijd én kosten besparen. Hieronder vind je tien praktische tips. Bereken je dagelijkse kilometers en bepaal je benodigde actieradius Voordat je een elektrische bus uitkiest, is het belangrijk om …