Sondors

Crowdsource-auto van Sondors in Los Angeles gepresenteerd

De elektrische auto die Sondors Electric Car Company met behulp van crowdsourcing heeft ontwikkeld is op de autobeurs van Los Angeles gepresenteerd. Het bedrijf dat vooral bekend is van e-bikes heeft een driewieler ontwikkeld met behulp van een flinke groep derden. De auto wekte vooraf hoge verwachtingen bij het publiek.

Klaar voor productie

De auto zoals deze in Los Angeles werd gepresenteerd is klaar voor productie. Het zal echter nog tenminste een jaar duren voor de auto ook daadwerkelijk bij de eerste klanten wordt afgeleverd. Sondors mikt op een afleverdatum van de eerste voertuigen in het voorjaar van 2019. Dit heeft onder andere te maken met het binnenhalen van voldoende investeerders voor deze laatste stap. Het geld is nog niet helemaal compleet.

Drie wielen

De auto van Sondors heeft een opvallende vorm. Hij heeft twee wielen aan de voorzijde en slechts eentje achter. Daardoor kan de auto worden verkocht onder de regels voor motorfietsen, in plaats van auto’s. Dat neemt niet weg dat hij in ongeveer zes seconden optrekt tot honderd kilometer per uur. Dit is ook afhankelijk van de batterij die gekozen word. Sondors zal drie varianten van de batterij op de markt gaan brengen wanneer de auto in productie gaat. De auto moet een betaalbaar alternatief gaan worden. In de Verenigde Staten zal hij voor een nieuwprijs van tienduizend dollar worden aangeboden.

Minimalistisch

Het interieur van het voertuig van Sondors zal zeer minimalistisch zijn. Wel heeft het meer passagiersruimte dan bijvoorbeeld de aankomende Tesla Roadster. In de auto van Sondors zullen naast de bestuurder nog twee personen mee kunnen. Doordat de auto één wiel achter heeft en twee voor valt hij voor de wet weliswaar onder de productie van motorfietsen, maar tegelijkertijd mag hij op de weg ook door mensen met een autorijbewijs worden bestuurd. Een apart motorrijbewijs zal hier niet voor nodig zijn.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *