Arcimoto

Veel nieuwe namen op autobeurs Los Angeles

Waar de grote autofabrikanten al maanden het nieuws domineren, daar starten ook nog altijd nieuwe EV-bedrijfjes op. Een aantal van deze bedrijven had op de autobeurs van Los Angeles voor het eerst de kans om te tonen wat zij van plan zijn. Dat leverde veel nieuwe namen en enkele nieuwe inzichten op.

Vreemde vormen

Opvallend is dat de startups op de beurs van Los Angeles vooral op zoek zijn naar afwijkende vormen. Dat wordt niet gedaan om afwijkend te zijn, maar voornamelijk om de grenzen van de mogelijkheden te verkennen. De driewieler bleek bijvoorbeeld erg populair. Naast namen als Sondors en Arcimoto, die al langer rondzingen, presenteerde bijvoorveeld ook Ampere 1 een driewieler. De druppelvormige auto moet vanaf de zomer van 2018 voor iedereen beschikbaar komen in de verkoop.

Meer dan een auto

Een andere ontwikkeling die in Los Angeles duidelijk te zien was, was een ontwikkeling in de breedte. Startups zijn in sommige gevallen op zoek naar andere mogelijkheden met auto’s dan personen vervoer alleen. De Redspace REDS is hiervan misschien wel het beste voorbeeld. Deze auto heeft de vorm van een aquarium, of een bushokje, met zijn lange rechte ramen. Wat echter veel belangrijker is, is dat de auto ook vol zit met videoschermen, draaibare stoelen en andere leuke extra’s. Daardoor wordt de auto een soort kleine huiskamer waarin de bestuurder en passagiers de tijd kunnen doorbrengen.

Groot en stevig

Daarnaast bracht Los Angeles een aantal namen op van fabrikanten die een oud model nieuw leven in blazen. De populariteit van de SUV nam de afgelopen jaren enigszins af vanwege de grote uitstoot. Bovendien was het lang niet rendabel om deze auto’s elektrisch te maken. Inmiddels is dat echter anders. Fabrikanten zoals Bollinger komen daardoor met auto’s met Jeep-achtige vormen. De B1 heeft een omvang die vooral ook doet denken aan de Hummer, maar is wel volledig elektrisch en is al 12.000 keer besteld. De auto komt in de zomer van 2019 op de markt.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *