Renault

Renault laat meer zien van SYMBIOZ

SYMBIOZ, het ambitieuze project van Renault, heeft een werkend prototype. Het voertuig stelt volgens de Franse fabrikant het autorijden van de toekomst voor. Het elektrische voertuig moet symbool staan voor alles wat met autonoom rijden bereikt kan worden in de komende jaren. Stapsgewijs zal het project meer en meer vorm gaan krijgen.

Plan voor 2030

SYMBIOZ is een plan dat in 2030 compleet moet zijn. Renault toonde het voor het eerst aan de wereld tijdens de autobeurs van Frankfurt in september. Inmiddels is de automaker alweer flink wat gevorderd met het project. Het prototype dat nu getoond is wordt het kortetermijnproject voor 2023 genoemd. De auto is onder andere bedoeld voor testritjes en showcases. Verder zal de auto gebruikt worden voor allerlei media-optredens in de komende jaren.

Tijd vooruit

Renault denkt met het SYMBIOZ-project zijn tijd vooruit te zijn. Zo noemt het de auto zelf de hoeksteen van de toekomst. Die alleen gezien kan worden door in de auto plaats te nemen. Electrisch rijden, op een autonome manier, in een auto die connected is de manier waarop alle fabrikanten naar vervoer op de weg zullen gaan kijken. De fabrikant wil dit dan ook zo snel mogelijk op de openbare weg aan het publiek tonen. Dit zal dus al op korte termijn mogelijk gaan worden dankzij het prototype.

Het interieur

Het voertuig lijkt van de buitenzijde nog altijd op de auto zoals die er altijd heeft uitgezien. Juist aan de binnenzijde vinden de grote veranderingen plaats. Zo werkt electronicagigant LG bijvoorbeeld mee aan de schermen en andere apparatuur in de auto. Dit zal bijvoorbeeld een scherm van curved glass in de vooruit worden. Daarnaast is Tomtom ingeschakeld voor de navigatie. Dit is immers een belangrijke factor waar het gaat om autonoom kunnen rijden. Software-ontwikkelaar Ubisoft zorgt voor allerlei vormen van entertainment in de auto. Op één van de vrijgegeven beelden is een bestuurder met een VR-bril te zien.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *