Suzuki

Veel lof voor Suzuki e-Survivor SUV conceptcar

De e-Survivor SUV, een conceptcar die door Suzuki werd gepresenteerd, oogst veel lof in de autobranche. Volgens kenners heeft de auto alles wat de moderne auto moet hebben. Het gaat dan om een retrolook, elektrische aandrijving en veel moderne technologie. De auto zal in Tokio voor het eerst daadwerkelijk te zien zijn.

Opkomst van de SUV

De SUV is aan een sterke opmars bezig de laatste tijd. Waar de auto juist in de ban ging omdat hij veel te veel brandstof verbruikte, daar is hij nu weer populair doordat de elektrische mogelijkheden steeds beter worden. Suzuki is hierop in gesprongen door de e-Survivor te ontwikkelen. Die zal gepresenteerd worden tijdens de autobeurs van Tokio in oktober. De Survivor is de opvolger van de Jimmy.

Futuristisch en retro

Het design van de auto is opvallend te noemen. Aan de ene kant is er gekozen om veel klassieke vormen opnieuw toe te passen. Dit geeft de auto een retrolook. Aan de andere kant zijn er bijvoorbeeld ledlampen in de wielen te zien. Dit doet juist weer zeer futuristisch aan. Daarnaast is het in vorm weliswaar een SUV, maar is er veel aandacht geweest om de auto een echte vrijetijdsauto te maken. Zo is er bijvoorbeeld een softtop op gemonteerd. Veel kenners zeggen dan ook dat de e-Survivor met geen enkele auto te vergelijken is.

Binnenzijde

Het gaat echter vooral om de binnenzijde. Zoals te verwachten is van een conceptcar, zit de nieuwe Suzuki vol met technologie. Zo zit de auto vol met schermen waarop allerlei informatie in 3D te krijgen is. Deze zitten onder andere in het stuur en het dashboard. Suzuki wil met de e-Survivor een trend zetten voor SUV’s voor de komende honderd jaar. Dit is in ieder geval wat de fabrikant zelf aangeeft bij de onthulling van de eerste beelden van de auto.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *