Hriman

Hriman Motors komt met auto van de toekomst

De Indiase start-up Hriman Motors komt op korte termijn met een auto op de markt die in alle opzichten voldoet aan de auto van de toekomst. Dat betekent dat hij bijvoorbeeld de nieuwste technologie aan boord krijgt. Het betekent ook dat er allerlei andere zaken anders zijn dan lange tijd in de auto industrie gebruikelijk was.

De batterij

Het belangrijkste wapenfeit van Hriman Motors is de manier waarop met de batterij wordt omgegaan. Volgens de fabrikant heeft die namelijk een oneindige levensduur. Het opladen ervan hoeft slechts tien minuten te duren. Aan de thuisstroom duurt het ongeveer één tot twee uur. De auto kan op een volle batterij 200 kilometer rijden. Het voertuig is dan ook vooral gebouwd op stadsvervoer. Het is bijvoorbeeld een tweezitter.

Connected rijden

De auto zal ondanks zijn geringe omvang flink vol zitten met allerlei nieuwe technologie. Zo wordt het mogelijk om volledig connected te rijden. Het bedrijf wil daarmee een nieuwe dimensie aan The Internet of Things geven. Voorlopig gebeurt dat op een 4G-netwerk, maar in de toekomst is er ruimte om de auto’s te upgraden wanneer nieuwe netwerken de standaard worden. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn wanneer autonoom rijden voet aan de grond krijgt. Hriman Motors heeft al aangekondigd de pakketten voor autonoom rijden klaar te hebben. Wanneer het wordt toegestaan en gebruikelijk wordt, kunnen deze in de tweezitters worden gemonteerd.

Modellen van eigenaarschap

Tot slot is het voor Hriman Motors ook niet noodzakelijk om de auto op de traditionele manier te verkopen. De prijs wordt per kilometer bepaald. Wie alleen voor de gereden kilometers wil betalen, betaalt een klein bedrag. Wie alle kosten voor het eigenaarschap zelf wil dragen, betaalt ook een bedrag per kilometer, maar dan wel een groter bedrag. Tot slot kan ook worden gekozen voor een model waarbij per dag wordt afgerekend. De auto verschijnt in eerste instantie in India, halverwege 2018, daarnaa kijkt het bedrijf naar uitbreiding.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *