Aston Martin

Aston Martin wil concurrentie met Tesla Roadster aangaan

Aston Martin liet recentelijk al weten in een elektrische toekomst voor het bedrijf te geloven. De eerste modellen zijn al aanstaande en vanaf 2025 zou elektrisch rijden de boventoon moeten voeren. De grootste uitdaging ziet de Britse fabrikant echter in een concurrentiestrijd met Tesla. Zo wil het een eigen elektrische roadster brengen.

Tesla

Tesla-CEO Elon Musk liet onlangs doorschemeren dat het bedrijf de roadster nieuw leven gaat inblazen. Het model staat op de rol om in de nabije toekomst te worden geproduceerd. Volgens de leiding van Aston Martin liggen er hier kansen voor autofabrikanten met ervaring in het bouwen van sportauto’s. Het management van het Britse merk denkt dat nieuwkomers hun innovaties op andere fronten zoeken dan ervaren fabrikanten van de voertuigen.

Snelheid winnen

Fabrikanten van elektrische auto’s zijn op dit moment vooral bezig met de batterij. Vooral het sparen van energie en de samenhang tussen onderdelen zijn belangrijk. Voor sportauto’s zijn zaken als aerodynamica, wrijving en minimaal gewicht belangrijk. Juist ook zaken die elektrisch rijden kunnen verbeteren. Daardoor kunnen deze fabrikanten mogelijk heel succesvol zijn in elektrische roadsters. Dat is de mening van de leiding van Aston Martin. Daar gelooft men een voordeel te kunnen hebben ten opzichte van de concurrentie.

Toekomstplannen

Of Aston Martin daadwerkelijk de concurrentie aangaat moet in de toekomst blijken. Vooralsnog moet de fabrikant de Rapid E dit jaar nog lanceren. Pas daarna zal er over meer elektrische modellen worden nagedacht. De roadster zou dan pas vooor na 2022 op de rol komen te staan. Dat hangt bijvoorbeeld af van de ontwikkeling van de technologie bij de Britse fabrikant. Wel denken experts dat het goed zou zijn als Tesla op verschillende fronten serieuze concurrentie kan krijgen. Dit geldt bijvoorbeeld op het gebied van de meer sportieve auto. De huidige fabrikanten van elektrische sportwagens richten zich vooral op supercars.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *