Hriman

Hriman Motors doet bijzondere belofte over nieuw model

De Indiase auto start-up Hriman Motors komt in februari 2018 met een nieuw model. Deze elektrische stadsauto moet ruimte bieden aan twee personen. Het bedrijf doet daarbij een bijzondere belofte. Het is slechts tweemaal per week nodig om het voertuig op te laden, zo meent de fabrikant. Dat laden kan ook supersnel.

Actieradius

De noodzaak om slechts tweemaal per week op te laden hangt wel af van het gebruik van het voertuig. Vooralsnog lijkt het erop dat de auto van Hriman Motors tweehonderd kilometer kan rijden op een volle accu. Wanneer alleen daadwerkelijk kleine stukjes in steden worden gereden, dan zou weinig oplaadbeurten mogelijk moeten zijn. De auto moet een maximale snelheid van zeventig kilometer per uur aankunnen. Bovendien wordt hij van lichtgewicht materialen gemaakt.

De eeuwige batterij

Bovendien wil het bedrijf voor de RT90, zoals de auto gaat heten, een nieuwe batterijtechniek gaan gebruiken.
Hriman Motors noemt de techniek zelf de Eeuwige batterij. Het komt erop neer dat de accu die gebruikt wordt niet slijt wanneer deze wordt gebruikt. Hij moet zijn kracht ook na vele oplaadbeurten nog kunnen behouden. Hoe dit daadwerkelijk in de praktijk uitpakt is nog niet bekend. het bedrijf wil nog niets loslaten over de batterij. Zo is bijvoorbeeld ook niet bekend wie de techniek heeft verzorgd voor de fabrikant uit New Dehli.

Autonoom rijden

De RT90 kan in de toekomst ook autonoom rijden. Daarvoor wordt bijvoorbeeld al in de modellen die in 2018 op de markt komen 4G-techniek aangebracht. In de toekomst, wanneer autonoom rijden ingevoerd gaat worden, kan dan direct worden gezorgd dat de auto’s aan het netwerk worden gekoppeld. De auto’s moeten ook met een snellader binnen tien minuten volgeladen kunnen worden. Op het stroomnet moet dit in ongeveer anderhalf uur kunnen worden gedaan. De techniek moet ook op de volgende auto ban Hriman, een minibus, worden toegepast.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *