Tesla

Tesla truck steeds populairder onder transportbedrijven

Hoewel de truck van Tesla twee weken geleden pas werd onthuld en het voertuig voorlopig nog niet op de weg te vinden is, is het wel al zeer populair aan het worden. Meer en meer bedrijven gaan over tot het bestellen van het voertuig. Op dit moment liggen er al tweehonderd aanvragen bij de fabrikant.

Bezorgdiensten

De Tesla truck is vooral populair onder transportbedrijven en bezorgddiensten. Zo is de meest recente order van tien vrachtwagens van één van de grootste pakketdiensten van de wereld. Dat bedrijf wil de auto’s in eerste instantie inzetten voor korte ritten, maar is ook voornemens de auto’s op langere ritten in te zetten. De trucks zullen eerst alleen in Noord-Amerika gaan rijden, maar later mogelijk ook elders.

Hulp gekregen

Dat de bedrijven veel interesse hebben in de trucks van Tesla is niet vreemd. Zo sijpelt er steeds meer naar buiten over de medewerking die bedrijven aan de ontwikkeling hebben gegeven. Transport- en bezorgdiensten waren bijvoorbeeld betrokken bij testritten met het voertuig. Die tests werden bijvoorbeeld op de wegen van Californië uitgevoerd. Het is dus goed mogelijk dat de trucks exact aan de eisen van deze bedrijven voldoen. Volgens experts is dit ook terug te zien in de ontwikkeling van de vraag. Het bedrijf heeft recentelijk wat zaken veranderd met betrekking tot het bestellen van de auto’s.

Hogere prijs

Een verandering die Tesla heeft doorgevoerd is de hoogte van het reserveerbedrag. Waar eerst vijfduizend dollar voldoende was, is dit nu twintigduizend dollar geworden. Wie een truck uit de zogenaamde Founders Series wil, betaalt direct het gehele bedrag van 200.000 dollar. Deskundigen menen dat hieruit kan worden afgeleid dat de vraag groter is dan de fabrikant vooraf had gedacht. De tweehonderd trucks die op dit moment besteld zijn, zijn dan ook niet alle trucks die het bedrijf verwacht te verkopen. De komende weken zal het aantal aanvragen blijven toenemen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *