Chevrolet

Chevrolet Bolt EV verkoopt sterk in Amerika

General Motors heeft een goede slag geslagen met het uitbrengen van de Chevrolet Bolt EV. Tenminste, daarvan heeft het alle schijn nu de verkoopcijfers duidelijk beginnen te worden. Volgens die cijfers zou het model het overgrote deel van de concurrentie achter zich laten. Slechts Tesla zou het beter doen in de Verenigde Staten.

Beter dan Nissan

Een belangrijk ijkpunt is een vergelijking met de verkoopcijfers van de Nissan Leaf. In het jaar 2017 tot en met 30 augustus zou de Chevrolet Bolt EV het flink beter hebben gedaan. Al betekent dit wel dat daar slechts iets meer dan 11.500 verkochte modellen voor nodig waren. Het is echter wel zo dat de Bolt flink minder goed verkrijgbaar was. Lange tijd verkocht Chevrolet hem alleen op een aantal plaatsen.

Doordat de auto nu in de Verenigde Staten landelijk verkrijgbaar wordt, verwacht men een nieuwe piek in de verkoopcijfers. De reden waarom de auto slechts beperkt verkrijgbaar was, is dat de fabrikant speciale opleidingen voor het verkopen van elektrische auto’s aan de dealers voorlegt. Onder andere het verkopen en installeren van de oplaadpakketten wordt hierin aangeleerd. Er zijn daardoor in het gehele land zo’n 1.200 Chevrolet-dealers die de Bolt in hun aanbod mogen opnemen. Sindskort is er tenminste één dealer in iedere Amerikaanse staat te vinden met de juiste papieren. In het totaal zijn er meer dan 3.000 Chevrolet-dealers in het land.

Model S

Wanneer naar de markt voor elektrische auto’s als geheel wordt gekeken, dan doet de Chevrolet Bolt EV het ook goed. In die markt moet het alleen de luxere Tesla Model S voorlaten. Wel werden er van de Bolt in de maand augustus meer verkocht dan van de Model S. Dit komt bijvoorbeeld door het openen van nieuwe verkooppunten. Over het gehele jaar 2017 is de Tesla echter het model dat beter verkoopt. In het komende jaar komt daar ook concurrentie van de Model 3 bij.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *