Uber

Uber wil alleen nog elektrische voertuigen in vloot

Autodeeldienst Uber heeft binnenkort geen plaats meer voor chauffeurs van brandstofauto’s. Het bedrijf zal vanaf 2020 in Londen al alleen nog elektrische auto’s op het platform aanbieden. Zowel volledig elektrische auto’s als hybride auto’s zijn nog wel welkom. Het bedrijf heet nog meer van dergelijke plannen voor andere locaties in de wereld.

Alle diensten

Het is de bedoeling dat het verbannen van brandstofauto’s voor alle diensten van Uber gaat gelden. Niet alleen personenvervoer, maar bijvoorbeeld ook UberXL gaat hiertoe over. De deadline van 2020 is redelijk ambitieus. UberX kent bijvoorbeeld op dit moment minder dan de helft aan elektrische of hybride-auto’s in Londen. In andere Britse steden is de deadline iets verder weg gelegd. Daar moet men in 2022 volledig elektrisch of hybride rijden om Uber-chauffeur te kunnen zijn.

Britse doelstellingen

De plannen van Uber hebben onder andere te maken met de doelstellingen die in verschillende landen zijn gesteld. Zo wil de regering van Engeland in 2040 alle brandstofauto’s van de weg hebben. In Schotland moet dit al in 2032 het geval zijn. Uber wil de Britse landen daarom graag als testcase gebruiken. Londen heeft bovendien relatief meer last van smog en luchtvervuiling dan andere grote steden in West-Europa. Als het aan het Amerikaanse bedrijf ligt worden ook de hybride-auto’s langzaam maar zeker uitgebannen en wordt alles elektrisch. Zo wil het in 2025 bijvoorbeeld al garanties over de actieradius van de hybride-voertuigen.

Financieren

Uber is voornemens om rijders die nog geen elektrische auto rijden te helpen wanneer zij de overstap overwegen. Het bedrijf heeft tot wel vijfduizend Engelse ponden beschikbaar per chauffeur om bij te betalen wanneer deze een elektrische auto aanschaft. Het geld hiervoor komt uit een speciale pot, maar zal ook worden doorberekend in de app aan klanten van de diensten. Hiermee hoopt het de chauffeurs over de streep te trekken om de deadline te halen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *