Mazda

Mazda heeft grote plannen voor elektrische voertuigen

Mazda wil zich op korte termijn in een concurrentiestrijd met Tesla gaan gooien. Het Japanse merk heeft plannen voor meerdere modellen onthuld. Daarbij krijgt het hulp van een ander Japans merk. Daarmee wil het de Amerikaanse fabrikant naar de kroon gaan steken. Onder andere door vergelijkbare modellen te gaan produceren.

Gelijkenissen

Tesla nam in het verleden verschillende medewerkers in dienst met een achtergrond bij Mazda. Zo werd bijvoorbeeld het hoofd van de designafdeling aangenomen. Om die reden zijn volgens kenners veel overeenkomsten in de Mazda 3 en de Tesla Model 3 aan te wijzen. Sommigen leiden hieruit af dat Mazda weleens een gewaagde concurrent voor Tesla kan worden zodra het zich met elektrisch rijden gaat bemoeien. Die tijd is nu gekomen. De ontwikkeling van twee voertuigen is gestart.

Proefdraaien

Opvallend is dat Mazda aangeeft te verwachten verlies te maken op het eerste model. Dat moet in 2019 op de markt komen. Omdat de auto aan veel verschillende soorten wetgevingen moet voldoen en Mazda geheel nieuw op deze markt is verwacht men veel kosten te maken. Die moeten echter direct worden terugverdiend met het tweede model. Deze wordt in samenwerking met Toyota gemaakt. Onlangs kondigden de twee Japanse fabrikanten al aan samen een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten te bouwen. Dit model komt op zijn vroegst in de tweede helft van 2020 op de markt.

Range extender

Mazda zal ook veel tijd gaan steken in het ontwikkelen van een goede range extender. Dit zijn vormen waarmee gezorgd kan worden dat de actieradius van de auto’s net iets verder reikt. Een range extender die veel wordt gebruikt is de hybride motor. Door de toevoeging van een minimale hoeveelheid brandstof kunnen de auto’s flinke extra afstanden overbruggen. Andere vormen zijn extra batterijcapaciteit en zonne-energie. Welke de Japanse fabrikant wil gaan gebruiken is nog niet bekend. Al lijkt de brandstofvariant het meest voor de hand te liggen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *