Volkswagen logo

Volkswagen trekt miljarden uit om elektrisch rijden te veroveren

Vokswagen is bereid om flink te investeren in elektrisch rijden. Dit was al lange tijd bekend. Inmiddels is er ook een getal aan deze bewering te hangen. De Duitse fabrikant heeft er zo’n 84 miljard dollar voor gereserveerd. Naast auto’s gaat het bedrijf ook flink wat tijd in batterijen steken de komende jaren.

Flinke opwaardering

Eerder dit jaar bracht het bedrijf al naar buiten tienmiljard dollar te hebben gereserveerd voor de nieuwe tak. Daar is dus nog eens bijn 75 miljard bij opgeteld in de tussentijd. Vijftigmiljard dollar van het nieuwe investeringsgeld is gereserveerd voor de ontwikkeling van batterijen voor de auto’s. Dat betekent nog altijd dat er 35 miljard in nieuwe auto’s wordt gestoken. Dat is ook nodig, want Volkswagen heeft grote plannen met de vloot.

Concurrentiestrijd

De afgelopen maanden heeft de concurrentiestrijd in de branche zich verschoven naar het ontwikkelen van batterijen. Naast Volkswagen zijn ook Toyota, Mercedes en het partnerschap Tesla/Panasonic hiermee bezig. Ondertussen heeft ook Samsung een nieuwe accu voor elektrische auto’s onthuld. Volkswagen wil zich hierin mengen omdat het zoveel mogelijk vlakken van de markt voor EV’s in eigen beheer wil kunnen houden. Volkswagen moet hier een leidende rol in spelen liet Matthias Möller, de CEO, weten. Hij noemde de investering geen intentieverklaring, maar een sterke belofte die de Duitse fabrikant gaat waarmaken. Het bedrijf mag hier wat hem betreft ook op worden afgerekend in de komende jaren.

Meer modellen

Recentelijk kwamen al een aantal ideeën van Volkswagen met betrekking tot elektrisch rijden naar buiten. Onder andere de eigen ID-serie zal al vijf modellen bevatten. Dit is echter slechts het begin aldus Möller Onder de verschillende merken die binnen de Volkswagen Group actief zijn zullen in de komende tien jaar maar liefst tachtig volledig elektrische modellen of hybridevarianten worden gelanceerd. In het verleden was de doelstelling om dertig modellen op de markt te brengen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *