tesla

Tesla stelt elektrische truck nog heel even uit

Het was de bedoeling dat hij aan het einde van de maand september onthuld zou worden. Inmiddels heeft CEO Elon Musk van Tesla echter bekendgemaakt dat het bedrijf toch nog heel even wacht met het onthullen van de elektrische vrachtwagen van de fabrikant. De nieuwe datum komt ergens eind oktober te liggen.

Twitter

Musk doet zijn uitspraken over het algemeen via Twitter. Ook in dit geval gebruikte hij het sociale medium voor het nieuwsbericht. In zijn tweet gaf hij aan dat 26 oktober de nieuwe dag is waarop de truck onthuld en getest zal worden. De truck gaat in ieder geval met zekerheid de Tesla Semi heten. Die naam zong al rond sinds Musk in april 2016 bekendmaakte dat zijn bedrijf met het plan bezig was.

Zelfrijdende technologie

Tesla is ook flink bezig met het ontwikkelen van de technologie om auto’s zelfrijdend te kunnen maken. De truck is het eerste voertuig waar aan gedacht wordt op dit moment. Wel is het zo dat de echte reden waarom het bedrijf de technologie interessant vindt eerder te zoeken is in de concurrentiestrijd om personenvervoer. Concurrenten als Uber en de Google-dochter Waymo zouden ook al vergevorderd zijn en een serieuze bedreiging voor Tesla kunnen gaan vormen. Deze bedrijven zijn zelf overigens ook weer geïnteresseerd in de transportsector waar het bedrijf van Musk zich nu in gaat begeven.

Lange afstand

De markt voor vrachtwagens loopt enigszins achter. Dit komt vooral door de actieradius. Tot op heden was het lastig daar balans in te vinden. Een te grote batterij nam te veel ruimte in. Een te kleine batterij vertraagde het vrachtvervoer te veel. Die zou dan te vaak opgeladen moeten worden. Tesla lijkt nu een methode te hebben gevonden die de truck 1600 kilometer op één accu kan laten rijden. Daarmee zou het probleem voorgoed zijn opgelost voor deze sector.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *