Tesla batterij

Tesla werkt aan software voor autonoom rijdende bestelwagens

Tesla is druk bezig met de ontwikkeling van software voor autonoom rijdende bestelwagens. Het is de bedoeling dat de bestelwagens lange afstanden kunnen afleggen en in een konvooi kunnen rijden achter een leidend voertuig. Volgens bronnen is het bedrijf nagenoeg klaar om een prototype te kunnen testen op de openbare weg.

Testen in Nevada

Als die tests er komen, dan zal dit waarschijnlijk in de Amerikaanse staat Nevada gaan gebeuren. uit uitgelekte e-mails is gebleken dat hierover al contact is geweest met de DMV van Nevada, de rijksdienst wegverkeer van de staat. Al heeft een andere dienst, de DMV van CaliforniĆ«, aangegeven dat het ook met Tesla om tafel wil om te praten over eventuele tests met autonome bestelwagens en vrachtauto’s in de nabije toekomst.

Snelle ontwikkelingen volgen

Tesla zou volgens de berichten de ontwikkeling van de plannen willen versnellen. Dit is vooral ingegeven door het feit dat ook de concurrentie sterk aan het groeien is. Ook Uber en Wayme, de vervoerstak van Google, zijn zich aan het richten op commercieel vervoer op basis van autonoom rijden. Tesla zou daarom al in september met de onthulling van de eerste modellen komen, zo denken de experts. Dat de plannen in het vat zaten was al langer bekend. het bedrijf kondigde al meerdere malen aan dat vrachtwagens en bestelbussen onderdeel van de vloot zouden gaan worden.

Vrachtwagen als speerpunt

De vrachtwagen en de bestelbus zijn voor veel bedrijven een speerpunt als het gaat om autonoom rijden. Dit heeft er vooral mee te maken dat vrachtwagens lange afstanden afleggen en relatief lang op dezelfde snelheid blijven rijden. Bovendien komen zij op hun tochten weinig tegenliggers en kruisend verkeer tegen. Deze gegevens maken het flink gemakkelijker om de technologie voor autonoom rijden toe te passen. Het vormen van konvooien is nog minder ontwikkeld, maar hier komen wel steeds meer bedrijven mee naar buiten.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *