Thuislader

Tesla biedt voor meer dan een miljard aan obligaties aan

Tesla heeft aangekondigd dat het voor ongeveer anderhalf miljard dollar aan obligaties gaat aanbieden. Dit is meer dan een miljard euro. Met het geld dat de fabrikant van elektrische auto’s ophaalt wil het investeren in de fabrieken die het heeft. Dit is nodig voor de volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf.

Model 3

De investering is specifiek gericht op de plannen die CEO Elon Musk heeft met de Model 3. De auto, die in juli op de markt werd gebracht, moet snel beschikbaar worden voor het grote publiek. In tegenstelling tot eerdere modellen van Tesla, zoals de Model S en de Model X, is massaproductie daarom van groot belang. Dit is immers een stap van vitaal belang voor de toekomst van de onderneming.

Snel meer duidelijk

Buiten de aankondiging dat de obligaties er komen is verder niet veel bekendgemaakt. Zo is er bijvoorbeeld nog niets bekend over de rente en de andere voorwaarden die aan de obligaties verbonden zullen zijn. Dit zal in de komende tijd door het bedrijf naar buiten worden gebracht. Musk is ervan overtuigd dat investeringen vanuit de kapitaalmarkt nodig zijn om de plannen die hij heeft tot een succes te maken. Dit is bovendien nodig omdat hij de productie van auto’s meer dan vervijfvoudigen wil. In 2017 zullen er zo’n 100.000 Tesla’s worden gemaakt. In 2018 moeten dat alleen al 500.000 stuks van de Model 3 gaan worden.

Ook in Engeland

Een ander belangrijk punt waar nog aan gewerkt moet worden is de aanpassing van de auto aan de Britse markt. Auto’s die zijn gemaakt voor het links rijden zijn er immers nog niet van de Model 3. Dit moet veranderen om ook deze markt aan te kunnen boren. Ook voor deze stap is geld nodig om de fabrieken van Tesla verder in te kunnen richten. Omdat Tesla een flinke portefeuille aan aanvragen heeft word verwacht dat de obligaties goede kans maken.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *