Opladen

SUV van startup Byton is eerder computer dan auto

Terwijl een flink aantal fabrikanten in Los Angeles hun nieuwigheden op de autobeurs presenteerde, deed startup Byton dat iets verderop in de staat Californië. In het hoofdkantoor van de automaker in Santa Clara werd de nieuwe elektrische SUV van het merk gepresenteerd. De auto komt wel met een gebruiksaanwijzing, aldus de makers.

Inspiratiebronnen

Hoewel de oprichters van het merk een geschiedenis hebben bij fabrikanten als BMW en Infiniti, heeft de auto weinig weg van een traditioneel model. De leiding van Byton zegt dan ook vooral geïnspireerd te zijn door de techindustrie. Dat hij elektrisch kan worden gemaakt is mooi meegenomen. Het gaat de leiding van de startup er echter vooral om dat de auto vol met moderne snufjes zit gestopt.

Onderscheidend zijn

Byton zal zich vooral op zaken als autonoom rijden en andere smartcartoepassingen. Byton, wat staat voor Bytes on Wheels, meent dat dit juist de manier is om onderscheidend te zijn. Bij de presentatie lieten de oprichters doorschermeren dat zij beseffen dat zij de volgende in een lange rij zijn. Veel voorgangers zijn inmiddels alweer van het toneel van de elektrische autobranche verdwenen. Juist door op andere zaken te richten denken zij een voordeel te hebben van de late instap in de industrie. Hoe dat er precies uit gaat zien werd slechts ten dele onthuld tijdens de presentatie van de SUV.

Mogelijkheden

De auto zal in ieder geval op de markt komen met twee varianten op de batterij. De basisvariant is die van 71 kWh, die een goede 325 kilometer aan range oplevert. De meer uitgebreide variant is 95kWh, goed voor 500 kilometer op een volle batterij. In de Byton is in ieder geval een curved touchscreen van 49 inch terug te vinden. Hoe de SUV er verder uit zal zien werd nog enigszins geheim gehouden. De auto zal immers pas over anderhalf jaar daadwerkelijke gaan verschijnen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *