tesla

Steeds meer tweedehands Tesla’s op de markt

Tesla neemt een steeds groter deel van de markt voor tweedehands auto’s in handen. Deze ontwikkeling is vooral belangrijk omdat de prijs van een nieuwe elektrische auto over het algemeen nog flink hoger ligt dan die van een nieuwe brandstofauto. De markt voor tweedehands auto’s is altijd al belangrijk geweest voor verkoopcijfers.

Meer dan 150 miljoen

Volgens de meest recente cijfers is Tesla voor het eerst door de grens van 150 miljoen dollar gegaan waar het gaat om tweedehands verkoop. In 2016 werd over een heel jaar nog 116 miljoen dollar aan tweedehands elektrische auto’s verhandeld door het merk. Dat de markt groeit is niet onlogisch. Ook het aantal nieuwe Tesla’s neemt al jaren toe. De groei is daardoor evenredig aan elkaar te noemen.

Inruilen

Wat wel een belangrijke reden is waarom de groei nu iets sneller gaat dan in recente jaren, is de handelswijze van Tesla zelf. Het bedrijf besteedt meer aandacht aan de mogelijkheden om de auto’s in te ruilen. Zo is het aanbod op verschillende officiële websites terug te vinden. Ook heeft het ooit de leenvorm geïntroduceerd waarbij het de auto na drie jaar wilde terugkopen wanneer de eigenaar dat wenste. Al die auto’s worden terug op de markt gebracht door de fabrikant zelf. Het verwacht om die reden ook nog veel meer verdiensten in de toekomst uit deze tak te halen.

Slim zakendoen

Dat Tesla de tweedehands markt voor een groot deel zelf in handen houdt wordt door velen als slim zakendoen gezien. Tegelijkertijd is het ook een manier om zelf actief te kunnen blijven in het stimuleren van elektrisch rijden onder een zo groot mogelijke doelgroep. De tweedehands auto’s kunnen vaak voor een flink lagere prijs nog langere tijd mee. Tesla CEO Elon Musk heeft altijd verklaard dat hij elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar wil maken. Voor het bedrijf is dit één van de manieren.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *