elektrische auto check

Veelvoorkomende foute gedachte bij aankoop elektrische auto

Elektrische auto’s worden met de maand populairder in Nederland, en andere landen wereldwijd. Dit met het oog op duurzaamheid, innovatie en een schonere wereld. Veel landen hebben inmiddels een quotum gesteld dat een vast percentage van de auto’s elektrisch moet zijn. Noorwegen is hiermee de kopleider maar Nederland loopt niet ver achter. Zo wilt Noorwegen in 2015 al benzine- en dieselauto’s verbieden en heeft Nederland ook al ambitieuze doelstellingen hierin. En meer landen zullen volgen.

Vrijwel elk automerk is inmiddels met een nieuwe auto op de markt brengen welke volledig elektrisch is, niet geheel onlogisch gezien er wordt ingespeeld op een grotere behoefte van de consumenten hierin en de overheid welke hier ook meer toe dwingt.

Steeds meer consumenten maken de zoektocht naar elektrische auto. Een veel gemaakte fout is dat mensen denken dat een elektrische auto van velen malen betere kwaliteit is dan een diesel- of benzine auto, maar dit is helaas niet zo. Ze rijden zuiniger, zijn duurzamer en beter voor het milieu, maar de kwaliteit van het voertuig speelt niet direct een rol. Veel mensen doen daarom weinig onderzoek om te kijken of de auto in goede staat is, zo wordt het schadeverleden niet gecontroleerd, de historie van het voertuig, de actuele marktwaarde van het voertuig en andere zaken.

Dit zijn allemaal zaken welke eenvoudig gecontroleerd kunnen worden doormiddel van een rdw kenteken check via Kentekencheck.net of Kentekencheck.nu bijvoorbeeld. Zo kan er binnen enkele minuten door middel van een kenteken in te vullen een schaderapport auto worden aangevraagd via één van deze platformen.

Hiermee krijg je direct een goede indicatie of het voertuig in goede staat is en of het je geld waard is wat wordt gevraagd of je er voor over hebt. Je wilt natuurlijk niet een voertuig kopen dan een erg slecht schade verleden heeft. Voor je het weet staat je elektrische auto dan weer in de garage voor een aantal reparaties welke nog meer geld kosten.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *