Elektrisch

Nieuwste model van Byton gooit hoge ogen op CES 2018

Na de eerste dag van de CES 2018 is vooral Byton de autofabrikant waar het meest over gesproken wordt. De presentatie van de nieuwe SUV van de Chinese start-up was voor velen een hoogtepunt. De auto werd dan ook direct omgedoopt tot de ‘auto van de toekomst’ door de aanwezigen.

Concept

De auto die gepresenteerd werd bestaat voorlopig nog alleen in concept. Wat de kenners vooral opviel is de manier waarop het voertuig was opgebouwd. Als nieuwkomer in de branche lijkt Byton letterlijk met een schone lei te zijn begonnen. Daardoor kon het zelf een vrije keuze hebben in de technologie die het in de auto wilde aanbrengen. De combinatie van mogelijkheden is anders dan ooit eerder gezien is in de autobranche.

Alexa

Dat de auto elektrisch is mag voor zich spreken. Dat er ook mogelijkheden zijn om de auto autonoom te laten rijden is ook meer en meer gewoon aan het worden. Zelfs de verbinding met 5G-internet lijkt al meer de standaard te worden. De assistentiemogelijkheden zijn echter veel verder ontwikkeld dan ooit. Zo is er assistentie mogelijk van Alexa van Amazon. Ook is er bestuurders- en passagiersherkenning dankzij gezichtsherkenningssensoren. Belangrijker nog, is dat de auto ook al een datum heeft wanneer hij op de weg komt. In 2019 zal hij in China worden gelanceerd, in 2020 in Europa en de VS.

Internationaal bedrijf

Byton is voor velen een voorbeeld van de toekomst van de autobranche. Hoewel het een start-up betreft is het wel al een flink internationaal bedrijf. Zo is het gevestigd in het Chinese Nanjing, maar zit het hoofdkantoor in Hongkong. De ontwerpstudie van het bedrijf zit in het Duitse München terwijl de technologie in Silicon Valley wordt ontwikkeld. Daardoor kon de auto direct als elektrisch voertuig worden ontwikkeld. Dit is anders dan gebruikelijk, waarbij vaak vanaf de traditionele auto naar een elektrisch model wordt gewerkt.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *