ID Buzz

Volkswagen gaat techpartnerschap met Nvidia aan

Volkswagen gaat zijn elektrische voertuigen vullen met technologie die geleverd wordt door Nvidia. De bedrijven willen samen auto’s produceren die vol zitten met kunstmatige intelligentie. Het partnerschap werd aangekondigd op de openingsdag van de CES 2018 beurs. De twee bedrijven hebben grote plannen met de intelligente auto’s die ze gaan maken.

ID Buzz

Een belangrijk ijkpunt in het geheel zal de ID Buzz worden. De personenbus werd die al enige tijd geleden gepresenteerd als concept. Destijds gaf Volkswagen al aan dat dit op termijn een productievoertuig zou worden. Nu is ook duidelijk dat het busje meer dan alleen elektrisch zal zijn. Het zal ook vol zitten met kunstmatige intelligentie. Het busje kan bijvoorbeeld zijn bestuurder en de passagiers gaan herkennen. Op die manier kunnen bijvoorbeeld persoonlijke instellingen direct worden geladen.

Drive IX

Het systeem dat gebruikt gaat worden hiervoor is het Drive IX-systeem van Nvidia. Dit systeem kan passagiers al herkennen wanneer zij buiten de auto staan. Zijn het bekenden, dan hebben zij geen sleutel nodig. Het is slechts één van de vele zaken die door Drive IX geregeld kunnen worden. Volkswagen is voornemens het systeem ook in andere auto’s uit de ID-reeks in te bouwen. Voor 2022 wil Volkswagen immers al 20 elektrische voertuigen op de weg hebben.

Flinke voorsprong

De samenwerking met chipfabrikant Nvidia is niet geheel verrassend. Het bedrijf ontwikkelde de zogenaamde Xavier Processor. Daarmee zegt het een voorsprong van ongeveer twee jaar op de concurrentie te hebben genomen. De processor bestaat uit drie delen. Drive AV voor zelfrijdende functies, Drive IX voor persoonlijke instellingen en assistentie en Drive AR voor augmented reality toepassingen in de auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan navigatiesystemen die op voorruiten geprojecteerd worden en dergelijke. Het is voor het eerst dat de drie onderdelen gecombineerd worden als één geheel. Tot op heden was alleen Drive AV gepresenteerd. Nvidia werkt ook samen met bijvoorbeeld Uber en Baidu.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *