Lamborghini

Lamborghini presenteert studieproject als concept

Lamborghini maakt zich klaar om zijn supercars in de toekomst ook elektrisch te maken. Eén van de eerste stappen die de fabrikant op dit vlak heeft gezet is de Terzo Millenio. Een concept dat het samen met MIT heeft ontwikkeld. De auto toont een aantal zaken die weleens de toekomst van elektrisch rijden kunnen worden.

Superkracht

Dankzij de bemoeienis van de technische school MIT is er in de Lamborghini een aantal opvallende zaken te vinden. Zo lijkt de conceptcar over een aantal superkrachten te beschikken. De auto moet namelijk zijn eigen batterij zijn. Daarvoor gebruikt het bijvoorbeeld verbeterde vormen van de opslagtechnieken die nu alleen nog in hybride auto’s worden gebruikt. Wanneer dit slaag dan wordt de auto zelf een groet superbatterij.

Materialen

Om dit voor elkaar te krijgen is de auto in grote mate van andere materialen gemaakt dan nu het geval is voor veel auto’s zo is er onder andere veel carbon gebruikt. Dit brengt ook een ander voordeel met zich mee. De auto zit vol sensor om te herkennen waar schade of slijtage ontstaat. Door kleine chemische processen kan de auto vervolgens het carbon zelf herstellen op de betreffende plekken. De auto wordt dus niet alleen zijn eigen energiebron, het wordt ook zijn eigen monteur. De techniek is voorlopig alleen mogelijk voor hele kleine schades die de auto oploopt.

Samenwerkingsverband

De Lamborghini Terzo Millenio, wat staat voor Derde Millennium, is het eerste product van de samenwerking met MIT. Dit Massachusetts Institute of Technology is wereldwijd bekend om zijn vele knappe koppen die het heeft voortgebracht. Voor het technologie-instituut is de samenwerking niet meer dan logisch, veel innovatie in de auto industrie komt traditioneel voort uit de racesport en uit snelle superauto’s. De Terzo Millenio zal niet bij de dealer verschijnen. Het is echter niet uitgesloten dat de driejarige partnerschap wel een productieauto zal opleveren.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *