Kia

Kia presenteert Niro als EV op CES 2018

De Kia Niro is al enige tijd in verschillende hybride-vormen op de markt. Tijdens de Consumer Electronics Show 2018 zal de Zuid-Koreaanse fabrikant ook het concept van de volledig elektrische Niro gaan presenteren. Dat heeft de fabrikant laten weten door zelf enkele specificaties alvast te lekken voorafgaand aan de beurs.

De toekomst

Voorlopig wil Kia nog niet ingaan op de vraag of de volledig elektrische versie van cross-over ook op verkrijgbaar wordt. Wel liet de fabrikant weten dat het concept van de Niro EV veel zal verklappen over de toekomst van de autofabrikant. Het bedrijf liet dan ook weten dat er wel enige veranderingen zijn aangebracht ten opzichte van de plug-in versie van de Niro die al in 2017 verkrijgbaar werd.

Uiterlijk

Aan het uiterlijk van de volledig elektrische Niro is al te zien dat Kia een nieuwe weg in wil slaan. Zo is de voorzijde van de auto flink opgevuld met led-verlichting. De fabrikant noemt dit zelf het Motion Grafic Lightning System. Hoe de auto er van binnen uit gaat zien en wat de mogelijkheden zijn zal pas bekend worden wanneer hij daadwerkelijk wordt gepresenteerd. Dat zal op de CES 2018 beurs gebeuren die in de tweede week van januari in Las Vegas wordt gehouden. Daar zal een flink aantal fabrikanten allerlei nieuwe modellen en andere innovaties gaan presenteren aan het publiek.

Cockpitstijl

Wel liet Kia alvast los dat de binnenzijde van de auto veel weg zal hebben van een cockpit. Doordat elektrische auto’s meer en meer technologie aan boord krijgen wordt dit steeds gebruikelijker. Bestuurdersassistentiesystemen worden steeds belangrijker nu zelf rijden minder belangrijk wordt. Kia zegt hiermee een inkijkje te willen geven in de toekomst van het rijden. Daardoor kan ervan uitgegaan worden dat het bedrijf voornemens is om zich nog meer op het ontwikkelen en produceren van elektrische auto’s zal gaan storten

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *