Nanjing

FMC komt in januari 2018 met zelfrijdende auto

Future Mobility Corporation zal in januari zijn zelfrijdende auto aan het grote publiek presenteren. Dat doet het tijdens de technologiebeurs van Las Vegas. Dit heeft de Chinese onderneming zelf bekendgemaakt. FMC heeft grote plannen met de autonome technologie die het ontwikkeld heeft. Veel fabrikanten hebben dan ook interesse in de technologie.

Byton

Het model van FMC heeft al een naam. Het gaat Byton heten. Voor FMC is het de eerste auto die het op de markt brengt. De start-up bestaat nog niet zo heel lang, maar kon rekenen op flinke investeringen van verschillende geïnteresseerden. Byton zal een crossover zijn. Dit betekent dat het een kruising tussen een SUV en een sedan betreft. De auto zal veel gelijkenissen vertonen met bijvoorbeeld de BMW X3 en Audi Q5.

Overal verkrijgbaar

Wat vooral van belang is, is dat de auto overal ter wereld verkrijgbaar zal worden gemaakt. Veel auto’s worden momenteel nog voor specifieke markten geproduceerd. FMC wil met dezelfde Byton echter zowel China, de Verenigde Staten als Europa gaan veroveren. Om die reden heeft het ook al sinds januari de bouw van een hyperfabriek in het Chinese Nanjing ingezet. FMC wil zich in korte tijd nestelen tussen de gevestigde merken die al vele jaren actief zijn in de autobranche. Met de bouw van die fabriek is ongeveer een miljard euro aan kosten gemoeid.

Kennis inkopen

Om snel te kunnen handelen heeft FMC kennis ingekocht van onder andere BMW, Nissan en Tesla. Daarmee heeft het gezorgd dat het dezelfde kennis in huis heeft als de grote bedrijven zelf hebben. Vooral de overstap van enkele Tesla-werknemers is niet vreemd. Onder de investeerders in FMC is Tencent. Dit is ook een belangrijke motor achter de groei van Tesla geweest. Daar komt bij dat de Chinese overheid haast wil maken met het op de markt brengen van zo veel mogelijk elektrische auto’s. Het moet de luchtkwaliteit in de grote steden zeer snel verbeteren.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *