Daihatsu

Daihatsu brengt elektrisch concept naar buiten

Veel liefhebbers hebben de wens uitgesproken dat Daihatsu zich weer wereldwijd gaat manifesteren. Dit is te danken aan uitgelekte beelden van een conceptmodel dat op de Autobeurs van Tokio te zien zal zijn. De vormgeving van het model is volgens velen één van de meest aantrekkelijke in jaren te noemen.

Japanse markt

Daihatsu heeft het model, de DN Compagno, vooralsnog ontworpen als concept voor iets vergelijkbaars dat op de Japanse markt moet gaan verschijnen. De auto heeft een hybride aandrijving. Dit betekent dus dat het niet om volledig elektrische voertuigen gaat. Hij is echter wel vooral gericht op druks stadsverkeer. Zo is het bijvoorbeeld een zeer compacte auto. Stadsverkeer is een speerpunt voor veel fabrikanten omdat hier de uitstoot het grootst lijkt te blijven.

Vormgeving

Wat veel liefhebbers echter vooral aantrekt is de vormgeving. Sommigen noemen dit een retrostijl, anderen denken meer aan voertuigen zoals die in oude tekenfilms eruit zagen. Juist om die reden ziet de nieuwe Daihatsu er fris en scherp uit, zo zijn de meningen over deze auto. Daihatsu claimt zelf dat de auto vooral is geïnspireerd op de Compagno-modellen uit de jaren zestig van de twintigste eeuw. De laatste tijd gebeurt dit vaker. Onlangs deed Honda bijvoorbeeld hetzelfde toen het de Honda Urban EV ontwierp. Klassieke modellen in een nieuw jasje passen goed bij elektrische aandrijving, zo lijkt het.

Buiten de landsgrenzen

Het lijkt er echter wel op dat de auto niet buiten de landsgrenzen van Japan te zien zal zijn. Als hij al ooit in productie zou gaan. Daihatsu is dit namelijk niet voornemens. Het merk heeft zijn activiteiten in sommige landen de afgelopen jaren geheel teruggetrokken en in andere landen sterk verminderd. Daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Dit tot grote spijt van veel liefhebbers die graag de Compagno in hun bezit zouden krijgen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *