Rolls Royce

Rolls Royce denkt na over elektrische modellen

Voor het eerst in vele jaren nemen de geruchten dat Rolls Royce elektrische modellen gaat produceren weer toe. Sinds het bedrijf in 2011 een conceptmodel van een elektrische auto toonde liet de Britse fabrikant geen woord meer los. Nu lijkt daar verandering in te komen. De beslissing lijkt zelfs al genomen.

Phantom

In 2011 toonde Rolls Royce de Phantom Experimental Electric 102EX Concept op de autobeurs van Genève. Destijds werd de auto een testvoertuig genoemd. De Rolls-modellen moesten in de toekomst hierop vworden gebaseerd. Vervolgens gebeurde er echter zeven jaar lang niets op het gebied van EV’s bij de Britse fabrikant. Slechts één keer liet CEO Torsten Müller in 2015 weten dat er in de toekomst iets ging gebeuren. Dat moment lijkt nu gekomen.

Druk van buiten

Een belangrijke reden waarom het ontwikkelen van een elektrische Rolls Royce aan momentum wint is de druk van buitenaf. Zo zijn de eigenaren van het merk zeer geïnteresseerd in elektrisch rijden. Zij hebben volgens de geruchten bij de dagelijkse leiding erop aangedrongen EV’s serieus te nemen. Elektrisch rijden is volgens hen ook in het segment van de zeer luxe voertuigen een groeimarkt die serieus genomen moet worden. Daarop liet bestuurlid Peter Schwarzenbauer weten dat er geen twijfel bestaat dat de elektrische Rolls er komt.

Lange termijn

Omdat het voorlopig slechts geruchten en hersenspinsels betreft, is niet te zeggen wanneer de auto’s op de weg zullen komen. Niemand binnen Rolls Royce heeft een planning in gedachte. Doordat de Phantom 102EX alweer zeven jaar oud is, is het mogelijk dat er flink wat werk te verzetten is. De ontwikkeling van elektrisch rijden heeft een flinke vlucht genomen sindsdien. De manier waarop huidige Rolls-modellen op brandstof in elkaar zitten, is in ieder geval niet geschikt om te elektrificeren. Wel denkt de leiding van het bedrijf dat het mogelijk is om snel de achterstand in te lopen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *