Fedex

Workhorse Group test lichtgewicht EV-busje

Onlangs was op de autobeurs van Tokio al te zien dat naast personenauto’s de meeste fabrikanten zich nu ook gaan richten op het elektrificeren van andere voertuigen. Met name bestelbusjes lijken snel in opkomst. Workhorse Group test bijvoorbeeld deze week op verschillende plekken in Amerika zijn nieuwe lichtgewicht model op de weg.

N-Gen electric van

Workhorse Group is een bedrijf dat zich specifiek richt op elektrische bestelbusjes. Nu de markt voor deze voertuigen begint aan te trekken is het dan ook belangrijk dat er voortgang geboekt wordt. De N-Gen electric van wordt daarom in hoog tempo ontwikkeld. Workhorse levert momenteel al voertuigen aan onder andere UPS en FedEx. Om die voorsprong te behouden moeten nieuwe en verbeterde voertuigen worden aangeleverd.

Openbare weg

De tests mogen op de openbare weg worden gedaan. Dit komt met name doordat het niet om busjes gaat die autonoom kunnen rijden. Daarom is het mogelijk om zowel in Californië als in Ohio gewoon de weg op te gaan. De busjes hebben wel een aantal andere bijzondere kenmerken. Ze zijn namelijk speciaal gericht op bezorgdiensten. Workhorse maakte namelijk ook bekend dat het binnenkort naast UPS en FedEx een derde partner zal presenteren. Welke partij dit is wilde het nog niet bekendmaken. Wel werd bekend dat de N-Gen busjes aan de wensen van deze drie bedrijven moeten voldoen.

Drone op het dak

Workhorse zal twee varianten van de N-Gen gaan testen. Eén van de twee busjes bevat een ingebouwde drone op het dak. Daarmee kan vanuit de auto een bezorging worden gedaan op moeilijk bereikbare plekken. Deze dienst wordt al langer getest door Workhorse in samenwerking met UPS. Om concurrenten als Daimler, Tesla en Navistar voor te blijven zijn dit soort innovaties belangrijk, zo liet het bedrijf weten. Daarmee voldoet het namelijk precies aan de wensen die de klanten hebben.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *