Volkswagen Kever

Volkswagen Kever maakt comeback als elektrische auto

Eerder in het jaar 2017 werd nog gesuggereerd dat de beweging naar elektrisch rijden het einde kon betekenen voor de Volkswagen Kever. Inmiddels is echter bekend dat de fabrikant zijn iconische auto ook gewoon in een elektrische variant lijkt te gaan uitbrengen. Dat heeft topman Herbert Diess laten doorschemeren in de toekomstplannen.

Optie

Dat de Kever er in een elektrische variant komt is nog niet helemaal zeker. De plannen om de auto in deze variatie uit te brengen liggen er. Het is echter de vraag of hij past in de nieuwe reeks auto’s van het merk. De elektrische varianten zoals de ID Microbus zijn immers slechts ten dele gebaseerd op oude modellen en moeten het merk een nieuwe frisse uitstraling geven.

Het platform

Het is wel mogelijk om de Kever uit te brengen op het nieuwe platform. Het MEB-platform van Volkswagen is ontwikkeld voor alle elektrische varianten. Wanneer de Kever hierop zou worden ontwikkeld, dan zou hij bijvoorbeeld achterwielaandrijving krijgen. Hij zou bovendien in grote mate gaan lijken op het klassieke eerste model uit eind jaren dertig van de twintigste eeuw. Mogelijk komt zelfs de motor dan ook weer achterin te liggen. Al voegde de kopman daar wel aan toe dat de Kever alleen wordt doorgevoerd als de auto voldoende bij het vernieuwende karakter past zonder dat daarbij de historie van de auto wordt geschonden.

Veel modellen

De kans dat de Kever van Volkswagen er daadwerkelijk komt lijkt wel flink aanwezig. Eerder dit jaar kondigde het merk aan dat het een hele line-up aan elektrische voertuigen zou gaan introduceren. Daarvan zijn er pas drie daadwerkelijk officieel aangekondigd. Naast een aantal concepten dat mogelijk in productie genomen wordt is er nog altijd plek voor een aantal nieuwe voertuigen die in een nieuw elektrisch jasje gestoken zouden kunnen worden. Het bedrijf wil hier zo flexibel als mogelijk mee omgaan.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *