Volvo

Volvo kondigt einde van brandstofauto’s aan

Volvo gaat op zeer korte termijn volledig breken met auto’s met een verbrandingsmotor. Al in 2019 worden alle nieuwe Volvo’s die van de band rollen tenminste deels elektrisch. Dat betekent dat de Zweedse fabrikant alleen nog maar hybride auto’s en volledig elektrische auto’s gaat produceren. Dat heeft het bedrijf officieel bekendgemaakt.

Hybride telt ook mee

Dat Volvo een nieuwe weg inslaat betekent niet dat de verbrandingsmotor direct volledig zal verdwijnen. Een groot deel van de auto’s zal hybride zijn. Dat betekent dat brandstof nog altijd een grote rol blijft spelen. Wel is het zo dat alle auto’s een elektrische motor zullen krijgen. Dat betekent dat volledig op verbranding rijden definitief zal verdwijnen voor Volvo-rijders. Wel zal elektrische auto’s het speerpunt zullen vormen voor de Zweedse automaker.

Nieuwe modellen

Eerder werd al bekend dat Volvo aan een reeks nieuwe modellen zou gaan werken. Die zouden tussen 2019 en 2025 moeten verschijnen. Alle vijf de nieuwe Volvo’s ullen volledig elektrisch zijn. Nu is bekend geworden dat deze modellen dus de plek van de huidige vloot gaan innemen. Dat betekent dat de auto’s die op benzine of diesel rijden uit productie worden genomen op het moment dat de nieuwe elektrische of hybride variant op de markt komt. Volvo wil haast maken met het verbeteren van de luchtkwaliteit in de wereld, met name in de grote steden moet dit sneller gebeuren dan nu het geval is, meent men.

Snel naar het miljoen

Volvo wel in hoog tempo naar een miljoen modellen die elektrisch of hybride zijn. Dit moet al in 2025 het geval zijn. Daarvoor richt het zijn pijlen op dit moment vooral op Noord-Europa. Dit zijn de landen waar elektrisch rijden op dit moment het sterkst vertegenwoordigd is. Vooral Noorwegen en Nederland zijn ver in de adaptie van elektrisch rijden. Naast het moederbedrijf heeft ook het zustermerk Polestar grote plannen met elektrische auto’s voor de grote markt.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.