TomTom ook betrokken bij software autonoom rijden

TomTom gaat helpen bij het ontwikkelen van software voor autonoom rijden. Het Nederlandse bedrijf sluit zich aan bij het Chinese Baidu. Dit bedrijf wil op korte termijn auto’s op de markt brengen die volledig op eigen kracht kunnen opereren. De hulp van TomTom is daarin heel belangrijk, zo schat men in.

Kaartenmaker

Met de ontwikkeling van de software keert TomTom deels terug naar zijn roots. Het bedrijf begon ooit als onderneming die zich bezighield met navigatiesystemen. De kennis die het bedrijf heeft van landkaarten en wegenkaarten kan nu goed van pas komen voor bedrijven die op zoek zijn naar de ideale software om auto’s op eigen kracht te kunnen laten rijden. Om die reden heeft Baidu nu TomTom toegevoegd aan dde bedrijven die werken aan het systeem.

Groot team

TomTom is niet de eerste onderneming die door de Chinezen bij de ontwikkeling van het systeem, dat de naam Apollo draagt, wordt betrokken. Met de komst van TomTom zijn nu maar liefst vijftig bedrijven uit de hele wereld toegevoegd aan het team dat het systeem uiteindelijk volledig moet ontwikkelen. Naast TomTom en Baidu zelf gaat het dan bijvoorbeeld om Bosch, Continental en een hele reeks aan Chinese autoproducenten. Ook werd enige tijd geleden al bekend dat computergigant Microsoft meewerkt aan het systeem. De software is niet geboden aan een specifieke auto.

Vrij te gebruiken

Het Apollo-systeem zal vrij te gebruiken zijn door alle autoproducenten. Met de software moet volledig autonoom rijden mogelijk gemaakt worden. Als het aan de Chinese onderneming ligt zal de eerste versie van het programma al binnen enkele maanden op de markt komen. Baidu is volgens velen de Chinese evenknie van Google. Het bedrijf werd ook groot als zoekmachine waarna het zich op andere markten is gaan richten. Overigens richt Google zich zelf ook op autonoom rijdende auto’s op dit moment.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *