Nissan

Nieuwe Nissan Leaf wint nu al prijzen

Nog voor de nieuwe Nissan Leaf wereldwijd te koop is, begint de auto al prijzen te winnen. Zo kreeg het onderscheidingen tijdens de CES, een beurs voor consumentenelektronica. De auto werd door de kenners beoordeeld als één van de belangrijkste innovaties voor het jaar 2018. Nissan heeft hoge verwachtingen van de Leaf.

Succesvolle auto

De Nissan Leaf is al lange tijd één van de meest succesvolle elektrische modellen die er te krijgen is. De naam die is opgebouwd moet nu voortgezet gaan worden met de nieuwe generatie aan Leaf-modellen die in de eerste maanden van 2018 stapsgewijs wereldwijd verkrijgbaar worden gemaakt. Daarom zitten er in het model dan ook weer allerlei nieuwigheidjes die het elektrisch rijden nog aangenamer en beter moeten maken.

Assistentie

De innovaties in de nieuwe Nissan zijn vooral te vinden op het gebied van assistentie bij het rijden. Zo werd al bekend dat de auto een e-pedal zou krijgen. Ook is de introductie van ProPilot een belangrijke reden geweest voor de kenners om de auto te belonen. Door deze innovaties komt de Nissan Leaf al heel dicht bij het autonoom rijden waar de afgelopen tijd door de gehele autobranche veel onderzoek naar is gedaan. Het leverde de prijzen op voor Beste Intelligente of Zelfrijdende Voertuig en Beste Technologie voor een Betere Wereld. Bovendien zal de auto centraal staan tijdens de CES in Las Vegas in januari.

Minder verspilling

Nissan wil de auto inrichten op zo min mogelijk verspilling. De Leaf zal dan ook een centrale rol blijven spelen in de zogenaamde Vehicle-to-home en Vehicle-to-grid plannen die het Japanse bedrijf heeft. Zo moeten auto’s maximaal benut worden waardoor minder voertuigen als geheel nodig zullen zijn. Dit kan bijdragen aan meer duurzaamheid. De Leaf loopt hier op dit moment volgens de kenners flink in voorop in de auto-industrie ten opzichte van de concurrentie.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *