BASF

BASF gaat zich bezighouden met ontwikkeling autobatterij

Het Duitse BASF gaat zich richten op de ontwikkeling van autobatterijen. Het bedrijf vervaardigt al vele jaren de stoffen die nodig zijn in de batterijen en ziet hier veel toekomstige inkomsten in. De Duitse fabrikant is bereid om flink te investeren in de ontwikkeling van deze sector over de gehele wereld.

Samenwerking

BASF wil vooral geld steken in de samenwerking met andere bedrijven. Samen moet gezorgd worden dat accu’s om elektrische auto’s te laten rijden van het hoogste niveau worden. De afdeling Research and Development houdt zich al langer bezig met de ontwikkeling van autobatterijen. Volgens de leiding van het bedrijf liggen er juist nu kansen. Veel landen richten zich op volledig elektrisch rijden vanaf 2030. De markt zal nog sneller gaan groeien.

Plaatselijk varvaardigen

De Duitse fabrikant wil vooral betere batterijen gaan leveren. Een belangrijke stap om de duurzaamheid te vergroten is het plaatselijk maken. BASF wil fabrieken op meerdere plaatsen op de wereld gaan zetten. Daar zal naast de batterij ook nog meer ruimte komen voor materialen die het nu al produceert. Denk hierbij aan lakverf, plastic en verschillende filters. Plaatselijk produceren zou ook een flinke kostenbesparing kunnen gaan betekenen. De batterij moet daarbij wel het centrale punt van het proces gaan worden. Dat is op dit moment nog niet het geval.

Beter maken

BASF wil vooral veel aandacht schenken aan het verhogen van de kwaliteit. Batterijen moeten langer meegaan door betere opslagkwaliteit. Bovendien moeten ze minder snel afbreken dan nu het geval is. De Duitse chemiegigant kan autofabrikanten in India, China, Japan en de Verenigde Staten tot de geïnteresseerden rekenen. Wanneer het bedrijf daadwerkelijk met de verbeterde batterijen gaat komen is nog niet bekend. Op dit moment is het proces nog in de onderzoeksfase. Er is veel concurrentie op het gebied van batterijen. Bedrijven uit allerlei branches hebben zich op de ontwikkeling gestort.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *