Tesla

Tesla levert eerste Model 3-auto’s aan klanten

De eerste nieuwe Model 3 Tesla’s zijn door de fabrikant bij klanten afgeleverd. De auto kon lange tijd geleden al besteld worden. De eerste bestellers hebben nu de auto kunnen ontvangen. De Model 3 wordt gezien als de auto die elektrische rijden definitief voor het grote publiek beschikbaar moet gaan maken de komende jaren.

Eigen werknemers

Het overgrote deel van de eerste lading aan Model 3-auto’s was bestemd voor werknemers van de fabriek zelf. Daarnaast ging een aantal auto’s naar klanten die er als eerste bij waren toen het bestelformulier online kwam. Bij de levering liet Tesla-CEO Elon Musk nogmaals optekenen dat dit een historische dag was. Hiermee wordt het volgens Musk eindelijk mogelijk om elektrisch rijden betaalbaar voor iedereen te maken. Musk noemde de auto de beste in zijn soort, ongeacht of de aandrijving elektrisch of brandstofgedreven is.

Snelle groei

De eerste kleine lading van de Model 3 is de opmaat naar een snelle productiegroei. In augustus wordt gemikt op honderd auto’s die van de band rollen. In september moeten dit er al 1.500 zijn. Uiteindelijk moet de productie op 5.000 stuks per week liggen voor het einde van het jaar. Halverwege 2018 wil Musk 10.000 Model 3’s van de band zien rollen per week. Daarbij blijven ook de Model S en Model X van Tesla voorlopig nog in productie. Al worden deze in kleinere oplages gemaakt.

Verschillende varianten

De Model 3 komt in verschillende varianten op de markt. het grote verschil zal vooral in de kracht van de batterij zitten. De standaardversie van de auto heeft een actieradius van zo’n 345 kilometer. De iets duurdere modellen zullen batterijen krijgen met een langere reikwijdte. Tesla is niet van plan verder veel variatie aan te brengen. het grote doel van de Model 3 is om massaproductie op gang te brengen. Musk wil dat de overstap van brandstof naar elektrisch sneller verloopt dan het op dit moment wereldwijd doet.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *