Normal

Nieuwe investeerders en bestuurders voor Rivian

Rivian, de startup die zijn intrek neemt in oude autofabrieken, heeft een nieuwe impuls gekregen. Het bedrijf vond in Sumitomo Corp een nieuwe investeerder. Daarnaast werden twee nieuwe bestuursleden aangesteld. Dit zou de nodige impuls zijn om de ontwikkeling van de twee voertuigen die het in de planning had eindelijk af te ronden.

Oude fabrieken

Rivian maakt gebruik van oude fabrieken van andere fabrikanten. Zo heeft het bijvoorbeeld een oude Mitshubishi-fabriek in de Verenigde Staten betrokken. Dat neemt niet weg dat de startup zich wel richt op nieuwe manieren van vervoer. Zo heeft het plannen voor twee elektrische auto’s. De eerste daarvan moet rond 2020 verschijnen. Dankzij de nieuwe ontwikkelingen moet deze doelstelling gehaald kunnen worden, zo stelt het bedrijf zelf.

Flinke investering

De intreden van Sumitomo Corp als investeerder zorgt ervoor dat de plannen uitgevoerd kunnen worden. Het bedrijf heeft eerder al in andere autofabrikanten geïnvesteerd. Het werkte bijvoorbeeld met Ford, GM en Navistar. Met het geld wil Rivian een elektrishe truck voor vijf personen ontwikkelen. Vervolgens moet een SUV worden ontwikkeld. In die auto moet plek zijn voor zeven personen. Beide voertuigen liggen al ruim een jaar op de tekentafel. Het is de bedoeling dat de auto’s van de startup allemaal zelfrijdend worden. Het bedrijf krijgt al langere tijd veel vertrouwen. Zo kreeg het ook verschillende belastingvoordelen van de staat toegekend.

175 miljoen

De volledige ontwikkeling van de plannen van Rivian zal bij elkaar opgeteld zo’n 175 miljoen dollar gaan kosten. Het grootste gedeelte hiervan is gereserveerd voor het verbouwen van de oude fabriek die het heeft overgenomen. Een deel hiervan kan worden opgevangen door de belastingvoordelen. Dit betekent echter wel dat aan een aantal voorwaarden voldaan moet worden. Zo moet het bedrijf in 2018 35 fulltimemedewerkwers hebben en dit moet gestaag oplopen tot 1000. Om die reden worden bijvoorbeeld ook nieuwe bestuursleden aangesteld. In het voorjaar van 2018 zal het bedrijf de voertuigen in concept willen presenteren.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *