BAIC

BAIC stopt met de productie van brandstofauto’s

Het Chinese BAIC zal stoppen met de productie van brandstofauto’s. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Stap voor stap zullen er minder auto’s van de band rollen. Vanaf 2025 moet het dan volledig afgelopen zijn met de productie van de oude modellen. Vanaf dat moment zullen alleen nog elektrische auto’s worden gemaakt.

Alleen eigen atuo’s

BAIC liet wel een belangrijke kanttekening zetten bij de plannen. Het zal de plannen alleen uitvoeren met auto’s van het eigen merk. Dit betekent dat de productie vn conventionele auto’s wel blijft doorgaan in de partnerschappen die het bedrijf heeft. Het heeft zulke samenwerkingsverbanden met het Zuid-Koreaanse Hyundai en met het Duitse Daimler. Mogelijk zal dit binnenkort echter al veranderen, dit hangt af van overheidsbeslissingen in de nabije toekomst.

Hoog tempo

De Chinese overheid wil in hoog tempo van conventionele auto’s af. De voertuigen op brandstof moeten spoedig uit het straatbeeld verdwijnen. Daarom wordt een verbod op het maken van brandstofauto’s door de overheid overwogen. BAIC wil de uitkomst hievan niet afwachten. Om die reden heeft het zelf de knoop al doorgehakt. Daarmee verzekert het zich ook van een aantal andere zaken. Zo zijn er quota opgesteld waaraan Chinese fabrikanten in 2019 en 2021 moeten voldoen. Bovendien willen steden als Peking en Shanghai zelf ook al verboden op brandstofauto’s gaan invoeren. Dit werd echter tegengehouden door grote internationale fabrikanten.

Internationaal

BAIC liet ook weten plannen te hebben om internationaal meer succes te willen boeken. Waar de meeste fabrikanten China willen bestormen, daar wil de Chinese automaker juist andere werelddelen in handen krijgen. Daar is het al enige tijd mee aan de slag. Zo introduceerde het onlangs zijn eerste model in Zuid-Afrika. De D20 werd daarin twee varianten op de markt gebracht. BAIC wil snel meer van dergelijke plannen uitrollen. Hoe dit er bijvoorbeeld voor Europa gaat uitzien is nog niet bekendgemaakt.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *