Mercedes

Elektrische stadsauto van Mercedes op komst

De komende tijd zal de geruchtenstroom weer flink op gang komen. Dit heeft onder andere te maken met het steeds dichterbij komen van de autobeurs in Frankfurt. Om die reden lichten fabrikanten dan ook steeds tipjes van sluiers op met betrekking tot nieuwe modellen. Mercedes toont bijvoorbeeld een concept car.

Stadsauto

Mercedes heeft net als veel andere fabrikanten al meerdere malen aangekondigd dat de komende jaren in het teken staan van transitie. Elektrische voertuigen zullen steeds belangrijker worden in het aanbod van de automakers. De komende jaren mag de consument dan op rekenen op een flinke reeks aan nieuwe modellen. De EQ A moet éé’n van die modellen van Mercedes worden. Met deze elektrische stadsauto wil men de concurrentie aangaan met de BMW I3.

Concept car

Hoewel de eerste beelden al zijn uitgelekt zal Mercedes het concept van de auto later dit jaar in Frankfurt presenteren door middel van de onthulling van een concept car. Deze auto zou weleens symbool kunnen staan voor de nieuwe koers van Mercedes, zo menen experts. Dit betekent dat elektrische varianten van bestaande modellen weleens tot het verleden kunnen gaan behoren en dat geheel nieuwe modellen de voorkeur genieten. Hierover zal meer bekend worden als de auto straks in Frankfurt wordt gepresenteerd.

Lange termijn

Hoewel elektrische stadsauto’s het speerpunt van Mercedes en andere autofabrikanten zijn geworden moet de consument wel nog even geduld hebben. De reeks nieuwe auto’s die op de markt komt staat gepland voor de komende vijf jaar. De EQ A zou bijvoorbeeld nog tot 2020 op zich laten wachten. Dit geldt ook voor veel andere auto’s waarvan recentelijk concepten en plannen zijn uitgelekt. Wel is het zo dat steeds meer specificaties naar buiten komen. Zo zal de EQ A voorwielaandrijving krijgen. Wel zal er een extra motor worden geplaatst om vierwielaandrijving in te kunnen schakelen. Meer specificaties volgen in de komende tijd.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *