BYD

BYD heeft plannen om Tesla naar de kroon te steken

BYD, wat staat voor Build Your Dreams, heeft de toekomstplannen ontvouwd. De fabrikant van elektrische voertuigen wil Tesla naar de kroon gaan steken als bekendste merk voor EV’s. Hoewel BYD bij lange na niet zo bekend is als Tesla bij het grote publiek, is de stap waarschijnlijk veel kleiner dan het lijkt.

Hoge productie

BYD is geen nieuwkomer in de branche. Het Chinese bedrijf bouwt al jaren allerlei elektrische voertuigen. Tot op heden richtte het zich vooral op bussen en taxi’s. Die rijden al over de hele wereld, voornamelijk in grote steden. het bedrijf wil nu ook personenvervoer gaan aanbieden. Opvallend daarbij is dat het bedrijf veel steun krijgt uit de Verenigde Staten. Daarom zal er dan ook de fabriek in Californië worden uitgebreid.

100.000 modellen

Op dit moment bouwt BYD zo’n 100.000 voertuigen per jaar. Dat is een kwart meer dan Tesla. De fabriek in Californië zal in eerste instantie geen massaproductie gaan verzorgen, maar met ongeveer 700 werknemers zo’n 1.500 voertuigen gaan produceren per jaar. Omdat er in Californië, Colorado en ook in Zuid-Amerika grote afzetmarkten zijn gevonden voor de voertuigen van het Chinese bedrijf is deze keuze gemaakt. Daarbij krijgt het steun van bijvoorbeeld Warren Buffett, de man die misschien wel als de meest beroemde investeerder ter wereld wordt gezien. Bovendien is met het bouwen van de fabriek tegemoet gekomen aan de wensen van de Amerikaanse regering.

Trucks en machines

Naast de uitbreiding naar personenvervoer wil BYD ook in allerlei andere branches een woordje gaan mee spreken. Dit betekent dat het ideeën heeft voor bijvoorbeeld een elektrische vorkheftruck. Ook een vrachtwagen ligt op de tekentafel. Al dit soort machines moeten nabij de afzetmarkten in fabrieken in elkaar gezet gaan worden. De vestiging in Californië is volgens de leiding van het bedrijf pas het begin van wat er komen gaat de komende jaren.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *