BMW

BMW gaat mogelijk de M-serie in elektrische edities verkopen

Het is misschien wel één van de populairste productielijnen van BMW. Het gaat dan natuurlijk over de M-serie. De M3 en de M5 worden al vele jaren goed verkocht wereldwijd. Nu BMW zich meer en meer op de markt voor elektrische auto’s stort kan het natuurlijk niet uiblijven dat ook de M-modellen onder handen worden genomen.

Keuzes

Dat de elektrische edities van de M-serie er gaan komen, dat lijkt inmiddels wel zeker. De vorm waarin dat zal gebeuren is echter nog alles behalve beslist. Zo twijfelt men nog tussen plug-in hybrid en volledig elektrisch. Dit hangt onder andere af van de successen die de komende tijd wel, of juist niet, geboekt worden met andere modellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de 530e, plug-in hybride.

Niet geheel nieuw

Als de M-serie er komt, dan is dat niet geheel nieuw. Een deel van de voertuigen is namelijk al gestoeld op de technologische kennis die met de brandstofedities van de M-serie is opgedaan. Alle plug-in auto’s van BMW die een sportpakket hebben, zijn dus deels gebaseerd op de bekende M3 en M5. De stap om deze modellen zelf in een batterijvorm te gieten is daardoor dus veel minder groot dan hij misschien lijkt. BMW gelooft dat dit dan ook voor sportieve rijders kan werken. Zij hebben geen moeite met de elektrische kenmerken zolang de prestaties in orde zijn.

Samen met de I

Alexander Kotouc, hoofd van het productmanagement van BMW, heeft aangegeven dat er mogelijk een combinatie tussen de M-serie en de I-serie komt op termijn. Dit zou dan het sportieve van de M, gecombineerd met de elektrische kenmerken van de I moeten zijn. Kotouc noemde dit zelf de iM. Dit zou dan een elektrische auto met verhoogde prestaties of een sportauto op elektrische krachtbron moeten worden. Daarbij verwees hij bijvoorbeeld naar de huidige i8 van BMW, deze auto kan ook al meer.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *