Honda

Elektrische Honda NSX zou in de toekomst op de markt kunnen komen

Recentelijk kondigde Honda bij monde van de CEO aan dat het bedrijf op termijn dan toch echt de overstap naar de productie van elektrische auto’s zou gaan maken. Die stap zou misschien weleens veel sneller gezet kunnen worden dan gedacht. De volledig elektrische Honda NSX lijkt klaar om grootschalig geproduceerd te worden.

Conceptcar

De volledig elektrische Honda NSX bestaat al als conceptcar. Het bedrijf onderzoekt momenteel hoe het tot productiemodel kan worden omgevormd. De conceptversie was opgezet voor de wedstrijd Pikes Peak International Climb van 2016 en werd daar derde. Die prestatie zette het bestuur van Honda aan het denken. Wat nu als de rijder op de openbare weg ook een auto kon rijden die deze prestaties kon leveren? Zo werd het zaadje geplant.

Duizend pk

De NSX waarmee de wedstrijd in de bergen werd gereden beschikte over duizend pk. Dit is dan ook wat men bedoelt als men het heeft over elektrisch rijden leuk maken. De volledig elektrische auto moet over een 70 kWh lithium-ion batterij en vier elektromotoren gaan beschikken. Daarmee kan in 2,5 seconden naar honderd kilometer per uur optrekken. tweehonderd kilometer per uur kan in 6,2 seconden worden bereikt. De topsnelheid van de auto ligt rond de 250 kilometer per uur. Hij moet 320 kilometer op een volle batterij kunnen rijden, al zal dat niet zo snel lukken als men voortdurend het maximale van de auto vergt.

Afzonderlijke motoren

Van al deze specificaties zijn de vier afzonderlijke motoren toch het meest bijzonder te noemen. Deze nieuwe techniek helpt bij het verbeteren van de grip. De wielen kunnen immers afzonderlijk van elkar opereren. Voor het zo ver is zal echter nog flink wat ontwikkeling gedaan moeten worden. Om die reden kan het ook nog wel zes jaar gaan duren voor de NSX daadwerkelijk op de markt zal verschijnen. Bovendien zal een aantal van de huidige specificaties dan anders zijn, bijvoorbeeld door toename van het gewicht van de auto.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *