Apple

Apple geeft eindelijk zijn autoplannen toe

Hoewel vrijwel iedereen allang overtuigd was van de plannen, zijn ze nu dan offfcieel bevestigd. De CEO van Apple, Tim Cook, heeft toegegeven dat het bedrijf werkt aan software voor zelfrijdende auto’s. Of naast de software ook daadwerkelijk een hele auto uit de fabrieken zal rollen is echter nog lang niet duidelijk.

Geen verrassing

Het was eigenlijk al jaren bekend dat Apple sterke interesse had in het ontwikkelen van zelfrijdende voertuigen. Of in ieder geval dan toch de software hiervoor. Toen aan het begin van 2017 uitlekte dat het bedrijf vergunningen voor tests had aangevraagd was er eigenlijk al geen twijfel meer dat de techgigant zich hiermee bezighield. Het project dat bekendstond onder de naam Titan leek echter wel om volledige auto’s te draaien.

Kunstmatige intelligentie

Voor Cook is het ontwikkelen van de software voor zelfrijdende auto’s het toppunt van kunstmatige intelligentie. Dit is dan ook de reden waarom het bedrijf zich ermee bezighoudt. Het gaat Apple niet zo zeer om het product, de auto, maar om de technologie. Cook noemde deze ontwikkelingen erg spannend. Autonomie is een belangrijke speerpunt in de toekomstplannen van Apple. Het bedrijf wil zich steeds meer op autonome systemen richten. De ontwikkeling van de software voor auto’s kan veel wijsheid brengen die later op andere gebieden kan worden ingezet, zo verwacht men binnen Apple.

Groot team

Nu bekend is geworden wat Project Titan dus eigenlijk is, kan ook meer duidelijk worden over wat er gaat gebeuren en wat daarvoor nodig is. Het gaat dus niet om het bouwen van een volledige autonome, elektrische auto. Lang werd gedacht dat Apple de strijd met bijvoorbeeld Tesla, Fisker en Faraday Future aan wilde gaan. Het blijkt nu dus uitsluitend om software te gaan. Hiervoor worden zo’n duizend programmeurs aan het werk gezet door Apple. Deze worden allen ingezet om de software snel te ontwikkelen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *