Honda

Honda komt in 2025 met volledig zelfrijdende auto

Als het aan Takahiro Hachigo ligt, dan komt Honda binnen tien jaar met een zelfrijdende auto op de markt. Dat heeft de CEO van de onderneming gezegd tijdens het bekendmaken van de toekomstvisie van de Japanse autofabrikant. Daarin gaf hij de koers die het bedrijf tot 2030 wil varen alvast prijs.

Autonoom rijden

Het belangrijkste nieuws was misschien wel dat Honda zich stort op de ontwikkeling van auto’s die volledig autonoom kunnen opereren. Volgens de CEO moet het mogelijk zijn om in 2020 de eerste auto’s klaar te hebben die zichzelf zonder hulp van een bestuurder kunnen redden op de wegen te hebben. Vijf jaar later, in 2025, zal Honda zo ver zijn dat het een auto kan presenteren die in alles volledig autonoom kan opereren. Dit zal een doorontwikkeling zijn van de auto uit 2020 die op de weg zelfstandig kan opereren.

Elektrisch rijden

Zoals te verwachten is elektrisch rijden een belangrijk onderdeel van de plannen die Hachigo openbaarde. Dit is niet zo vreemd, aangezien vrijwel de volledige concurrentie van het bedrijf dezelfde richting op gaat. Het is daarbij opvallend dat Honda zo veel mogelijk deuren wil blijven open houden. Het stapt dus niet volledig over naar elektrisch rijden, maar wil het naast het huidige aanbod plaatsen. Zo worden nieuwe modellen in verschillende vormen aangeboden. Brandstofauto’s blijven dus een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

China

De eerstvolgende stap die Honda gaat zetten is een poging zich te mengen in de strijd om de Chinese markt voor elektrische voertuigen. In 2018 komt een model op de markt dat volledig op de Chinese wensen is ingericht. Daarnaast zal ook Amerika een belangrijke markt voor Honda blijven. Zo komt er bijvoorbeeld een tiende generatie van de Honda Accord aan. Dit is een auto die al vele jaren veel populariteit in de Verenigde Staten geniet. De kans is groot dat deze opnieuw hierop gericht wordt.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *