Shanghai

WM Motor Technology komt snel met nieuwe auto

De startups voor elektrische auto’s schieten in China als paddestoelen uit de grond. Sommige bedrijven hebben grote plannen en willen snel stappen vooruit zetten. WM Motor Technology is hier een voorbeeld van. De nieuwe fabrikant wil in april 2018 al beginnen met de verkoop van zijn eerste elektrische auto, een SUV.

Weltmeister

De Chinese firma heeft een Duitse naam gekozen. WM Motor Technology zal namelijk op de markt komen als Weltmeister. Het bedrijf uit Shanghai heeft de auto al af. Bij die presentatie liet de CEO van het bedrijf doorschemeren dat het snel de fabriek die het in Wenzhou heeft staan wil gaan benutten voor productie. Vervolgens wil het bedrijf direct de strijd aangaan met de grote autofabrikanten. De naamkeuze moet dit ook weergeven.

Snelle groei

Tijdens de presentatie van de SUV, de merknaam en het logo, werden ook de toekomstplannen uit de doeken gedaan. Het bedrijf wil binnen drie jaar drie of vier verschillende modellen op de weg hebben. De fabriek in Wenzhou heeft een capaciteit van 100.000 stuks per jaar. Die wil WM Motor Technology dan ook volledig gaan benutten. Op die manier wil het direct de concurrentiestrijd aangaan met traditionele autofabrikanten. Welke types voertuigen de andere drie auto’s worden werd niet bekendgemaakt. Ook werd niet aangegeven wanneer de modellen precies verwacht kunnen worden. Wel is duidelijk dat de SUV binnen een jaar beschikbaar komt.

Flinke strijd

Als WM Motor Technology wil slagen, dan zal het een flinke strijd moeten voeren. In de eerste plaats zal het andere startups, met name uit China, moeten verslaan. In de afgelopen periode zijn bedrijven als Future Mobility, NIO en Singulato opgericht. NIO en Future Mobility hebben al plannen aangekondigd voor elektrische auto’s die in massaproductie worden genomen. Mocht WM deze concurrentie aankunnen, dan wacht de strijd met de jointventures van internationale bedrijven met de meer gevestigde Chinese autofabrikanten.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *