Porsche

Porsche overweegt serieus om diesel overboord te gooien

Na de aankondiging van Volvo om alle auto’s vanaf 2019 elektrisch te maken heeft grote sporen nagelaten in de autoindustrie. Steeds meer bedrijven stellen zich de vraag of zij het voorbeeld van de Zweden moeten volgen. Porsche is de volgende onderneming die serieus bezig is met het verkennen naar een toekomst zonder diesel.

Eerste elektrische model

Dat Porsche aangeeft elektrisch boven diesel te willen stellen is opvallend te noemen. Het merk moet zijn eerste elektrische model nog op de markt gaan brengen. Tot op heden werd ook hardop de vraag gesteld of Porsche-rijders wel elektrisch wilden rijden. Toch zijn er wel een aantal redenen aan te wijzen waarom de maker van Duitse snelheidsmonsters een ommezwaai overweegt. Onder andere door een opdoemend juridisch probleem.

Dieselgate

Porsche lijkt het volgende merk te worden dat last krijgt van dieselgate. Dit schandaal zorgde eerder al voor grote problemen bij Volkswagen. Dat merk gaat nu vijf elektrische modellen op korte termijn uitbrengen. Porsche heeft nu te maken met een onderzoek rondom de Cayenne SUV. Dit model zou mogelijk ook software bevatten die de cijfers rooskleuriger maakte dan ze daadwerkelijk waren. De uitstoot zou vele male hoger zijn dan werd beloofd. Porsche is daarom snel op zoek naar een alternatief. De Motion E, de eerste elektrische variant van het merk, zou weleens het begin van een lange reeks kunnen zijn.

Meer dan een miljard

Dat het Porsche menens is, is te zien aan de energie die in de Motion E wordt gestoken. Zo wordt de fabriek in Stuttgart momenteeel voor meer dan een miljard verbouwd. Deze moet volledig worden ingericht om auto’s die op batterijen rijden te produceren. Vooralsnog is dat dus alleen de Motion E. Dit model komt vanaf 2019 op de markt. Desondanks denkt de top van het bedrijf dus al verder. Vanaf 2019 zouden dieselauto’s weleens volledig tot het verleden kunnen gaan behoren bij het merk.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *