nissan leaf

Nieuwe Nissan Leaf krijgt maar één pedaal

De nieuwe Nissan Leaf die in 2018 op de markt komt zal de eerste auto worden die nog maar één pedaal heeft. Tenminste, dat gebeurt als het aan de Japanse fabrikant ligt. Met het pedaal kan zowel worden geremd als gas gegeven. Dit is voor elektrische auto’s namelijk een goede mogelijkheid.

e-Pedal technologie

De ontwikkeling van zogenaamde single pedal auto’s zal e-Pedal technologie gaan heten. Om het pedaal te activeren moet een schakelaar worden omgezet. Waar normaal het intrappen van een gaspedaal staat voor gasgeven en het loslaten voor gas verminderen, is dit met het pedaal net andersom. Het intrappen ervan zou voor remmen zorgen, gelijk aan een normaal rempedaal. Het loslaten zou echter automatisch voor het opvoeren van de snelheid zorgen. Dit lijkt meer op het rijden in een automaat.

Batterij opladen

ï
Met het systeem moet ook een nieuwe manier om de batterij van het voertuig op te laden worden geïntroduceerd. Nissan wil dat de energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgevangen en gebruikt in de accu. Daardoor zou de levensduur van een batterij flink verlengd kunnen worden en kan de gebruiker meer afstand afleggen voor er opnieuw opgeladen moet worden. Dit systeem wordt ook al door andere automakers gebruikt, maar dan op andere manieren. Wel nieuw is dat alles onder één pedaal gestopt kan worden.

Introductie in 2017

Hoe het systeem er precies uit zal gaan zien zal na de zomer van 2017 bekend worden. Eind september zal Nissan namelijk de nieuwe Leaf aan het grote publiek presenteren. De auto wordt dan vanaf 2018 in de showrooms verwacht. De Leaf is al vele jaren een topmodel op de markt voor elektrische voertuigen. Veel rijders maakten hun overstap naar elektrisch rijden door deze auto of rijden er zelfs nog altijd in. Met de nieuwe generatie Leaf-modellen hoopt het Japanse bedrijf een zelfde ontwikkeling opnieuw door te maken.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *