lucid air

Lucid Motors lijkt te koop te zijn

Wie de berichten de afgelopen tijd mocht geloven, kon denken dat het Lucid Motors voor de wind ging. De Lucid Air zette een aantal bijzondere snelheidsrecords neer op circuits bijvoorbeeld. Nu sijpelt echter nieuws naar buiten dat het bedrijf onder andere bij Ford Motors als totaalpakket te koop is aangeboden.

Startups

In de periode net voor elektrisch rijden momentum begon te krijgen, zijn veel startups de markt op gegaan. Dit was de periode waarin Tesla heel hip was, maar traditionele bedrijven nog niet op elektrisch rijden ingingen. Daardoor leek er veel ruimte voor nieuwe initiatieven. Veel van de bedrijven die toen zijn opgestart komen nu tot de conclusie dat overleven lastig is. Lucid Motors is één van die startups. Om die reden wilde het onderhandelen met Ford.

Geen succes

Wel werd direct al bekend dat Ford Motors niet de nieuwe eigenaar van Lucid zal gaan worden. Het bedrijf heeft aangegeven geen interesse te hebben. Ford is druk met het opstellen van de eigen plannen en daarin past de aankoop van de startup niet. Dit is opvallend omdat het bedrijf recentelijk Jim Hackett aanstelde als nieuwe CEO. Hackett was voorheen directeur van de elektrische en zelfrijdende divisie van Ford. Wel liet het bedrijf de deur op een kier voor de toekomst. Dat het nu geen interesse heeft betekent niet dat het dat nooit zal hebben.

Helemaal klaar

Mocht Ford, of een andere autofabrikant, Lucid kopen, dan krijgt het een kant en klaar model in handen. Lucid Motors haalde in verschillende investeringsrondes net iets meer dan honderd miljoen dollar op. Daarmee heeft het de Lucid Air ontwikkeld. De auto zou vanaf 2019 te koop kunnen zijn. Er zijn zelfs twee varianten van de auto klaar. Een basismodel en een sportmodel zouden direct de markt op kunnen. Men is er echter wel achter dat het bouwen van auto’s ontzettend duur is.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *