Taxi

Londense taxi kan elektrisch 112 kilometer afleggen

Enige tijd geleden maakte het Londense taxibedrijf al bekend dat het vol zou gaan inzetten op elektrisch rijden. inmiddels wordt steeds meer bekend over de specificaties van de nieuwe elektrische taxi. Opvallend is dat de auto dezelfde karakteristieke vorm blijft houden, maar wel geheel anders onder de motorkap zal zijn.

Plug-in

De taxi zal een plug-in hybride taxi kan ongeveer 112 kilometer op de accu die het krijgt ingebouw afleggen. Daarnaast zal er ruimte blijven voor een kleine verbrandingsmotor, hiermee kan nog eens zo’n vijfhonderd kilometer worden afgelegd. Deze zal namelijk vooral als aggregaat gaan dienen. De taxi zal verder vooral veel gelijkenissen tonen met de aloude taxi’s die al sinds jaar en dag op de Londense stadswegen te zien zijn.

Volvo

Niet geheel toevallig komen de nieuwe taxi’s, die TX gaan heten, uit de koker van Geely. Dit is het moederbedrijf van onder andere Volvo. In de afgelopen weken werd al duidelijk hoe belangrijk een stevige grip op de markt voor elktrische auto’s voor dit bedrijf is. Eerst kondigde het aan dat het tuningsmerk Polestar ook een merk voor elektrische auto’s zou worden. Daarna kondigde het aan dat Volvo volledig ging overstappen op het produceren van elektrische auto’s. Nu is dus ook duidelijk dat het de productie van de nieuwe Londense taxi heeft verzorgd. Bepaalde elementen zijn herkenbaar uit Volvo en Polestar-modellen. Denk bijvoorbeeld aan de bediening.

Modern in alle opzichten

Ook zal het vervoersbedrijf in dit nieuwe model met zijn tijd meegaan. Zo krijgt het bijvoorbeeld infotainmentschermen. Daarnaast zal er wifi voor de klanten zijn in de auto’s. De komende maanden zal in hoog tempo een vervanging van de oude modellen door de nieuwe modellen worden doorgevoerd. In 2018 moet het bedrijf namelijk emissievrij zijn. De auto komt overigens ook naar Nederland. Er zijn hier al zo’n 225 exemplaren van het geheel nieuwe model besteld.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *