Tesla

ING voorspelt uitsluitend elektrische auto’s rond 2035

Uit onderzoek van ING komt naar voren dat rond het jaar 2035 de wereld geen ruimte meer heeft voor auto’s met een verbrandingsmotor. Tegen die tijd zullen alle auto’s elektrisch worden aangedreven, zo is de verwachting. De uitkomst van het onderzoek is gebaseerd op een aantal ontwikkelen die momenteel te zien zijn.

Prijs van de auto

De belangrijkste ontwikkeling, volgens de onderzoeksafdeling van de bank, is die van de prijs. Zoals de prijs op dit moment beweegt is het realistisch om te denken dat in landen als Duitsland binnen zeven jaar elektrische auto’s goedkoper zijn dan brandstofauto’s. De prijs wordt dan berekend per gereden kilometer. Wel worden de huidige prijzen voor elektriciteit en brandstof genomen. Nog voor 2025 zou het doel dan bereikt kunnen worden.

Andere obstakels

Dat het na 2025 nog tien jaar zal duren voor iedereen elektrisch rijdt heeft met twee andere obstakels te maken. Allereerst gaat het dan over de actieradius. Deze moet flink verbeteren ten opzichte van de huidige mogelijkheden. recentelijk zijn veel ontwikkelingen waar te nemen op het gebied van batterijen en snel opladen. Het tweede obstakel is het netwerk. Een groot deel van de bevolking van Europa vindt dat er op dit moment veel te weinig laadpalen in de directe omgeving te vinden zijn. Dit zal moeten veranderen om het rijden in een elektrische auto aantrekkelijk te maken voor iedereen.

Flinke veranderingen

De groei van elektrisch rijden zal flinke gevolgen hebben voor de autoindustrie. De merken die veel voordeel hebben van hun ver ontwikkelde brandstofmotoren moeten weer op het nulpunt beginnen. Bedrijven die nu nog als startup geleden hebben daarentegen juist een streepje voor door hun kennis straks. Bovendien zal de nieuwe aandrijving veel meer mogelijkheden bieden om af te wijken van het gebruikelijke recept, zo is de uitkomst van het onderzoek. Meer bedrijven zullen daarom snel een omslag moeten maken.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *