Bolt

General Motors gaat elektrische doelstellingen halen

General Motors ligt op koers om een flink aantal doelstellingen met betrekking tot elektrisch rijden te halen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het gaat dan niet alleen om doelstellingen van het bedrijf zelf, maar ook om de partnerschappen die het is aangegaan in de afgelopen periode. Ook daar loopt alles voorspoedig.

Productie

In de eerste plaats gaat het om de doelstellingen die waren gesteld met betrekking tot de productieaantallen. Deze zullen ruimschoots gehaald gaan worden. Dit houdt ook in dat er voldoende elektrische voertuigen zijn verkocht. Vooral de partnerschappen in China hebben het op dat gebied goed gedaan, zo liet de onderneming weten. In China gelden strakke regels met betrekking tot dit type doelstellingen, die bepalen mede of een bedrijf in het land mag opereren.

SAIC

Dat General Motors goed presteert komt onder andere door het partnerschap met SAIC. De grootste autoproducent van China neemt een belangrijk percentage van het totaal in. Daarnaast heeft het ook veel te danken aan de Guangxi Automotive Group. Ook hiermee is een partnerschap gesloten. Volgens berichten van het hoofd van GM China is het zelfs mogelijk dat de doelstellingen dit jaar nog overtroffen worden. Dit zou een flinke financiële meevaller voor het bedrijf betekenen. Het is daarbij wel enigszins opvallend dat er geen specifieke cijfers bekendgemaakt zijn. Daarover wilde de leiding van het bedrijf geen uitspraken doen.

Alle varianten

Wel is bekend dat het om alle varianten gaat. General Motors investeert flink in zowel volledig elektrische auto’s als in plug-in hybride voertuigen. Daarmee moet gezorgd worden dat belangrijke afzetmarkten als China en de Verenigde Staten in hoger tempo de overstap van brandstofvoertuigen naar elektrische auto’s gaan maken. Populaire modellen zijn de Chevrolet Bolt EV en de Baojin E100. Deze twee modellen zijn de voorlopers van een reeks van ten minste twintig elektrische modellen van de merken van General Motors.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *