Audi

Audi komt alweer met nieuw elektrisch model

De Duitse fabrikant Audi zet vaart achter het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe elektrische modellen. Het bedrijf wil jaarlijks een nieuw voertuig op de weg hebben. Zo kondigde het aan dat in 2020 een derde model gelanceerd zal worden. Eerder werden al plannen voor nieuwe elektrische modellen in 2018 en 2019 aangekondigd.

e-Tron

Eerder kondigde Audi al aan dat het in 2018 met de e-Tron Quattro op de markt zou komen. In het begin van 2017 werd aangekondigd dat deze een jaar later opgevolgd zou worden door de e-Tron Sportsback. Nu komt daar dus in 2020 weer een nieuw model bij. De modellen zijn alle drie geheel nieuw. Het moeten op zichzelf staande modellen worden, geen voortzetting van bestaande reeksen. Alle nieuwe auto’s die Audi op de markt gaat brengen moeten volledig elektrisch worden.

Bestaande modellen

Naast de ontwikkeling van drie elektrische voertuigen gaat Audi ook aan de slag met de bestaande voertuigen. Vijf van de belangrijkste modellen worden stapsgewijs verder ontwikkeld in de komende jaren. Na een updateronde die halverwege 2018 klaar zal zijn en het uitbrengen van de nieuwe modellen, zal een nieuwe updateronde plaatsvinden. Daarbij moeten de bestaande modellen ook elektrisch gemaakt gaan worden. De snelle ontwikkeling is mede mogelijk omdat Audi met zustermerk Porsche mag samenwerken om sneller geheel elektrisch te kunnen worden. Beide merken zijn onderdeel van de VW Group van Volkswagen.

Elektrisch denken

Dat Audi snelheid aanbrengt in de ontwikkeling en lancering van nieuwe elektrische voertuigen is niet geheel vreemd. Ook moedermerk Volkswagen is in hoog tempo elektrische auto’s aan het ontwikkelen. Het bedrijf voert een elektrische manier van denken door in alle geledingen. Daarmee wil het het Dieselgate-schandaal achter zich laten. Audi komt bijvoorbeeld eerst met een SUV en daarna met een cross-over die volledig elektrisch is. Experts speculeren dan ook al dat het derde model dat nu is aangekondigd straks een sedan zal blijken te zijn.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *